Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк вибрати телефон для бабусі Недорогий смартфон для пенсіонера

Як вибрати телефон для бабусі Недорогий смартфон для пенсіонера

Этот материал также доступен на русском языке
Свого часу були дуже популярні телефони для людей старшого віку. Їх називають "бабушкофонами".

Їхня особливість – великі кнопки, щоб було легше набирати номери телефонів та вводити текстові повідомлення. Але функціонал таких гаджетів обмежений. Проте бабусі та дідусі теж люблять спілкуватися у соціальних мережах та читати останні новини на екрані смартфона. Тому, якщо бажаєте купити смартфон у Києві в подарунок коханій бабусі, можна знайти багато гідних варіантів за доступними цінами та з сучасними характеристиками.

Яким має бути смартфон для людей старшого віку: основні параметри

Перш за все, необхідно розібратися, чи підтримує пристрій можливість встановлення спеціальних налаштувань для людей похилого віку:

  • зміна розміру шрифту;
  • відображення важливих повідомлень на заблокованому екрані;
  • екстрений виклик натисканням однієї кнопки;
  • геолокація;
  • сигнал дзвінка з гучністю.

Більшість смартфонів бюджетної категорії мають такі налаштування. Це стосується як телефонів, які працюють під керуванням ОС Android, так і iPhone. Інші характеристики, як, наприклад обсяг оперативної пам’яті і кількість ядер, не настільки важливі, оскільки навряд чи бабуся у вільний час гратиме в мобільні розраховані на багато користувачів MMORPG. Окрему увагу необхідно приділити дозвільній здатності камер, оскільки пенсіонери люблять робити фото у родинному колі з дітьми та онуками, і постити їх у соціальних мережах.

Кращі моделі смартфонів у 2023 році для пенсіонерів

Одними з найдружніших людей у віці визнані телефони Samsung. Можна порекомендувати, наприклад, одну з найбільш вдалих і недорогих моделей 2022 року, яка зберігає актуальність і в 2023 році Samsung Galaxy A23. Це один із найбільш просунутих гаджетів у категорії смартфонів до 200 доларів. Його переваги для пенсіонера:

  • можливість встановити Easy Mode, що повністю спростить користування смартфоном – великий шрифт, прийом та відхилення дзвінків на заблокованому екрані, відображення важливих оповіщень тощо;
  • великий безрамковий дисплей, на якому чудово можна розглянути фотографії однокласників або читати останні новини;
  • 8-ядерний процесор, ОЗУ 4 Гб – можливість працювати в режимі багатозадачності. Особливо важливо для людей у віці, які часто забувають правильно закривати вкладки в браузері та запущені програми;
  • фірмове програмне забезпечення для перевірки ефективності роботи батареї та закриття фонових програм;
  • внутрішнє сховище на 64 Гб для тисяч фото, вітальних листівок та інших файлів.

У принципі, всі смартфони Samsung з індексом “А” чудово підійдуть пенсіонерам. Позитивно покупці відгукуються і про смартфони OPPO. Бабуся обов’язково оцінить телефон OPPO A17 4/64GB як подарунок. За своїми характеристиками він практично повторює наведену вище модель. При цьому коштує на дві тисячі гривень дешевше. Щоб ювіляру було комфортно користуватися ним, увімкніть у налаштуваннях Simple Mode.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні