Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачЯкість та безпека намордників для собак

Якість та безпека намордників для собак

Этот материал также доступен на русском языке
Як вибрати та використовувати намордник, який буде комфортним та безпечним для собаки

Багато господарів собак вважають, що їхнім вихованцям намордник не потрібен, оскільки тварина дресирована, вихована і не агресивна. Але в більшості випадків рекомендується все ж таки виводити пса на прогулянку тільки в наморднику, оскільки це правильно з точки зору закону, а також забезпечує вихованцю додаткову безпеку. Насамперед, в амуніції тварина не зможе нічого підбирати і їсти із землі, у тому числі, щось відправлене чи шкідливе. Також намордник допомагає попередити небажані контакти надто доброзичливого пса з оточуючими. А ще в наморднику дуже зручно водити собаку на стрижку або до ветеринара на планову вакцинацію, не переживаючи, що переляканий вихованець спробує когось вкусити.

У цій статті ми розповімо, які є намордники для собак, а також як вибрати та використовувати найбільш комфортний та безпечний варіант для вашого улюбленця.

Види намордників залежно від матеріалу

Всі сучасні аксесуари можна умовно поділити на кілька категорій з урахуванням матеріалу, з якого вони виготовлені:

  1. Шкіряні моделі. Вони легкі, міцні, акуратні та забезпечують псу гарну вентиляцію, не доставляючи дискомфорту. Також особливо широкий модельний ряд саме виробів зі шкіри. Це дозволяє без проблем підібрати потрібний варіант практично для кожного собаки.
  2. Металеві вироби. Такі намордники також забезпечують хорошу вентиляцію, але при цьому гіпоалергенні, відрізняються підвищеною міцністю та максимально надійно фіксують щелепи тварини. Це особливо важливо, якщо собака велика, сильна або з яких-небудь причин агресивна. При цьому в металевому наморднику пес може пити воду. Зверніть увагу, що у продажу немає таких моделей для дрібних порід. А також вироби мають відчутну вагу, тому підійдуть тільки для сильних порід.
  3. Нейлонові повідці для собак. Підходять для середніх та дрібних псів. Часто використовуються під час проведення гігієнічних процедур та відвідування ветеринара. Дуже легкі та зручні. Їх просто доглядати – можна прати в машинці або руками. Однак слід пам’ятати, що нейлонові моделі погано пропускають повітря і можуть завдавати тварині особливої незручності в спеку. Тому носити їх на постійній основі собакам не варто.
  4. Пластикові намордники. За характеристиками вони нагадують металеві аналоги, але легші та тендітні. А також не викликають дискомфорту у тварин під час сильних морозів, оскільки не охолоджуються так, як метал. Пластикові моделі підходять для тихих псів.

Як підібрати відповідний намордник?

Перше, на що слід звернути увагу – характер та комплектація собаки. Чим неспокійніший і більший пес, тим надійніший намордник йому потрібний. Також аксесуар повинен відповідати причині, через яку він використовується:

  • привчати собаку до носіння виробу краще за допомогою недорогого нейлонового аксесуара;
  • для поїздок у громадському транспорті та прогулянок вулицями спокійним псам підійде пластиковий намордник, а агресивнішим – металевий або шкіряний.

Що стосується розміру виробу, слід дізнатися про довжину морду собаки: зробити відступ від очей в 1 см і виміряти відстань до кінчика носа. Також потрібно дізнатися коло морди – це обхват у найширшій її частині плюс 2 см запасу. У правильно підібраному наморднику пес може відкривати пащу.

Сподіваємося, наші поради допоможуть вам вибрати максимально зручний та безпечний намордник для чотирилапого улюбленця.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні