Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк у домашніх умовах зробити взуття водонепроникним?

Як у домашніх умовах зробити взуття водонепроникним?

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо взуття промокає, це завжди неприємно, особливо в холодну пору року. Є елементарний спосіб зробити взуття непромокальним в домашніх умовах.

Вазелін – перед виходом на вулицю, нанесіть засіб на взуття з натуральної або штучної шкіри. Добре обробіть носок та шви.

Парафін або віск – є основою багатьох засобів догляду за взуттям, оскільки надають взуттю водовідштовхувальні властивості. Розтопіть невелику кількість воску або парафіну і рівномірно нанесіть на взуття, особливу увагу приділивши швам. Дайте засобу охолонути і просушіть феном (до взуття близько не наближайте).

Засіб із касторової та лляної олій та парафіну – візьміть по чайній ложці кожної олії та натертого на тертці парафіну. Все разом розтопіть на водяній бані, дайте трохи охолонути і нанесіть на взуття. Залиште так на 7-8 годин. Таке просочення годиться для натуральної шкіри.

Фабричні водовідштовхувачі – для обробки взуття з нубука або замші треба використовувати лише спеціальний спрей, який можна придбати у магазині або супермаркеті. Ціна фабричного водовідштовхувача – від 50-70 гривень. Як користуватися, уточнюйте при покупці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні