Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаПенсійна справаПлюси накопичувальної пенсії: накопичені гроші можна буде передавати у спадок

Плюси накопичувальної пенсії: накопичені гроші можна буде передавати у спадок

Этот материал также доступен на русском языке
Цього року в Україні планується запровадити обов'язкове пенсійне накопичення. У Мінсоцполітики повідомили, що накопичувальну пенсію можна буде передавати у спадок.

Нинішнього року планують запровадити саме таку форму пенсійного забезпечення. Вона має свої переваги.

На відміну від солідарних пенсій, накопичувальні можна буде передавати у спадок.

Про це заявила заступник міністерства соцполітики Дарія Марчак під час телемарафону, коментуючи запровадження другого рівня пенсійної системи.

На кожного громадянина, який офіційно працює, будуть відкриті особисті накопичувальні рахунки. Саме з цих рахунків можна буде передавати гроші у спадок.

На особовому рахунку громадянина протягом певного часу акумулюватимуться кошти. Відрахування на накопичувальний рахунок будуть обов’язковими для українців віком від 18 до 55 років. Після досягнення 55-річного віку кошти відраховуватимуться лише за бажанням людини.

Але що буде з накопиченими грошима, якщо людина помре? Кошти, які зберуться на пенсійному рахунку громадянина, є його приватною власністю. Тому вони можуть долучатися до заповіту людини.

Накопичувальна пенсійна система передбачає, що накопичення стають вашою приватною власністю. Відповідно, ця приватна власність у випадку, якщо з вами щось відбувається, переходить до ваших нащадків, спадкоємців, якщо ви визначите окремих спадкоємців. Тобто, незалежно від того, як розвиватиметься ваше життя — це вже ваші гроші, на які маєте право лише ви, — наголосила чиновник.

Нагадаємо, після впровадження другого рівня пенсійної системи — накопичувального українці зможуть самі обирати пенсійний фонд для таких внесків. Але така можливість з’явиться не одразу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні