«З’їдаючи трохи сиру, ми суттєво знижуємо ризик розвитку інсульту та захворювань серця», – заявили китайські дослідники з Університету Сучжоу.
На користь їх висновку свідчать дані низки досліджень, у яких перевірялося здоров’я в цілому 200 тисяч осіб.
Дослідження, про які йдеться, проводилися американськими та європейськими вченими. Китайські фахівці провели метааналіз 15 наукових проектів своїх зарубіжних колег.
Вони виявили, що люди, які щодня з’їдали шматочок сиру, мали на 14% нижчий ризик розвитку ішемічної хвороби серця і на 10% нижчий ризик інсульту порівняно з тими, хто не їв сир.
Вчені вважають корисною щоденну порцію сиру 40 грамів.
Сир підвищує рівень «хорошого» холестерину і захищає від засмічення артерії, а також допомагає завдяки калію у своєму складі краще засвоювати насичені жири, вважають медики.
Затишшя перед бурею. Магнітосфера не заспокоюється — метеозалежним радять берегтися.
Дуже рідко питання: чи готові ви пити воду з-під крана без використання фільтра, можна почути…
Швидко, красиво, смачно. Цей турецький рецепт вже став світовим трендом.
Ці прикраси шкодять дому та здоров'ю. Експерти попередили про небезпеку магнітів.
Прості способи зберегти моркву й буряк свіжими всю зиму. Де овочі почуватимуться найкраще?
Чим відрізняються макарони за 30 і 90 грн? Шукайте відповідь на упаковці.