«З’їдаючи трохи сиру, ми суттєво знижуємо ризик розвитку інсульту та захворювань серця», – заявили китайські дослідники з Університету Сучжоу.
На користь їх висновку свідчать дані низки досліджень, у яких перевірялося здоров’я в цілому 200 тисяч осіб.
Дослідження, про які йдеться, проводилися американськими та європейськими вченими. Китайські фахівці провели метааналіз 15 наукових проектів своїх зарубіжних колег.
Вони виявили, що люди, які щодня з’їдали шматочок сиру, мали на 14% нижчий ризик розвитку ішемічної хвороби серця і на 10% нижчий ризик інсульту порівняно з тими, хто не їв сир.
Вчені вважають корисною щоденну порцію сиру 40 грамів.
Сир підвищує рівень «хорошого» холестерину і захищає від засмічення артерії, а також допомагає завдяки калію у своєму складі краще засвоювати насичені жири, вважають медики.
Квашена капуста — проста, недорога та дуже корисна заготівля, але інколи навіть досвідченим господиням вона…
Атмосферні фронти накриють країну. Сніг, дощ і мороз: чого ще чекати Україні цієї середи?
Спокійна доба попереду. Чому прогноз геомагнітної активності на 19 листопада тішить фахівців?
Соціальний бонус на постійній основі. Які категорії пенсіонерів отримають подвоєні виплати?
Війна дронів спричинила медичний колапс на фронті. Як затримка евакуації перетворює “звичайні” рани на смертельні?
Відключення від електромережі в деяких регіонах сягають 12 годин на добу, і це у листопаді.…