«З’їдаючи трохи сиру, ми суттєво знижуємо ризик розвитку інсульту та захворювань серця», – заявили китайські дослідники з Університету Сучжоу.
На користь їх висновку свідчать дані низки досліджень, у яких перевірялося здоров’я в цілому 200 тисяч осіб.
Дослідження, про які йдеться, проводилися американськими та європейськими вченими. Китайські фахівці провели метааналіз 15 наукових проектів своїх зарубіжних колег.
Вони виявили, що люди, які щодня з’їдали шматочок сиру, мали на 14% нижчий ризик розвитку ішемічної хвороби серця і на 10% нижчий ризик інсульту порівняно з тими, хто не їв сир.
Вчені вважають корисною щоденну порцію сиру 40 грамів.
Сир підвищує рівень «хорошого» холестерину і захищає від засмічення артерії, а також допомагає завдяки калію у своєму складі краще засвоювати насичені жири, вважають медики.
26 травня дощитиме в багатьох областях. У понеділок очікується температурний контраст.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Про що попереджають спеціалісти?
Цей тиждень приносить інтелектуальне пробудження, потужну енергію спілкування та усвідомлених рішень. Близнята стають центром астрологічної…
Склад батончиків корисний та натуральний. Цей чудовий десерт допоможе кожній людині в отриманні необхідних вітамінів,…
Гарне здорове волосся - мрія не лише кожної жінки, а й чоловіка. Догляд за ними…
Християнська церква "Перемога" разом із проектом "Є Надія" продовжує надавати допомогу нужденним під час війни…