П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЯкі кімнатні рослини допоможуть позбавитися плісняви у будинку?

Які кімнатні рослини допоможуть позбавитися плісняви у будинку?

Этот материал также доступен на русском языке
Через постійні блекаути та аварійні відключення світла у багатьох українців у будинках і квартирах почала з'являтися пліснява. Підвищена вологість повітря та перепади температури сприяють розвитку грибка.

Виправити ситуацію допоможуть кімнатні рослини, які забирають зайву вологу з повітря та захищають від появи плісняви.

Хлорофітум. Він очищає навколишнє повітря та видаляє такі забруднювачі як формальдегід та бензол. Крім цього, хлорофітум добре поглинає вологу з повітря, що запобігає появі плісняви.

Спатіфіллум («Лілія світу»). Завдяки своєму розлогому листю квітка вбирає вологу, що циркулює в повітрі, і таким чином допомагає запобігти розвитку цвілі та грибка в будинку.

Бостонська папороть. Ця рослина – любитель вологого ґрунту, тому у ванній їй точно сподобається. Також папороть вважає за краще перебувати під непрямими сонячними променями.

Тростникові пальми. Ці пальми вбирають вологу за допомогою свого листя. Також вони здатні жити за слабкого освітлення.

Тіландсія. Краще її поставити в кімнаті з вікнами, оскільки їй потрібне фільтроване сонячне світло. Ця красуня має особливість харчуватися вологістю навколишнього повітря. Її листя допомагає вловлювати воду в повітрі, і таким чином знижує рівень вологості в будинку, щоб уникнути появи цвілі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні