П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаСпоживачЩо таке алергічний риніт і до того ж тут очищувач повітря?

Що таке алергічний риніт і до того ж тут очищувач повітря?

Этот материал также доступен на русском языке
Виходячи з даних дослідження Всесвітньої організації охорони здоров'я, сьогодні кожен третій чубок страждає на алергічний риніт. Найуразливішими є жителі мегаполісів, промислових міст та селищ.

Тому не виключено, що ми з вами можемо бути одним із цих «щасливчиків». А виною всьому вихлопні гази, зміг, дим та багато іншого, що ми вдихаємо разом із повітрям не лише на вулиці, а й удома. У таких випадках у приміщенні, де ми проводимо найбільше часу, необхідно мати очисники повітря.

Що таке алергічний риніт і чим він небезпечний?

Алергічний риніт – це найпоширеніше в сучасному світі захворювання, якому характерний набряк та запалення в районі слизової носа. В результаті у людини з’являється алергія на навколишнє середовище: на траву, пилок, комах, тварин, плісняву, пил, тютюновий дим та багато іншого.

Симптоми захворювання можуть бути звичайними:

  • часте чхання;
  • закладеність носа і нежить;
  • утруднене дихання, особливо уві сні.

І якщо вчасно не зайнятися вирішенням цієї проблеми, алергічний риніт може призвести до кон’юнктивіту, почервоніння очей та сльозотечі, зрештою до астми. Тому, доки ви не почали приймати ліки від алергії, дуже важливо подбати про своє навколишнє середовище. Точніше про те, що ми вдихаємо в себе разом із повітрям. І «паличкою-виручалочкою» у такому разі може стати звичайний очисник повітря.

Як працює очищувач повітря?

Ви вже зрозуміли, що очищувач повітря може бути корисним для людей, які страждають на алергію, а також запобігти її появі. Головне, не плутати його з освіжувачами повітря, які лише усувають небажані аромати. Очисник повітря – це цілий механізм, який спрямований на видалення частинок, що забруднюють повітря в приміщеннях. А допомагає йому у цьому спеціальний багатофункціональний фільтр. Його завдання нейтралізувати:

  • пил та тютюновий дим;
  • промислові та побутові запахи;
  • бактерії та збудники хвороб у повітрі;
  • пиловий кліщ;
  • ворс від вовни свійських тварин та багато іншого.

Який очищувач повітря вибрати?

Якщо ви вирішили придбати очисник повітря, щоб уберегти себе від алергічного риніту або зменшити симптоми алергії, тоді до цієї справи слід поставитись відповідально. Важливо розуміти, якого пристрою ви потребуєте і для яких цілей: встановлення будинку або на роботі, в якому районі розташовані офіс або квартира, розмір приміщення і таке інше.

Тому перед покупкою найкраще звернутися до продавців-консультантів, які вам обов’язково допоможуть.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні