Велика кількість вуглеводів міститься в молочних продуктах, хлібі, макаронах, фруктах, овочах, горіхах, бобових та солодощах.
Складаються вуглеводи з клітковини, крохмалю та цукру і бувають двох видів – швидкі та повільні.
Швидкі вуглеводи наш організм легко розщеплює, і вони швидко підвищують рівень цукру в крові. До них належать цукор та будь-які інші підсолоджувачі, випічка, соки та газовані напої.
Для розщеплення повільних вуглеводів організму потрібно більше часу, і рівень цукру в крові підвищується повільніше. До повільних вуглеводів належать цільнозерновий хліб та макарони, квасоля, картопля та інші овочі. Вони містять найкорисніший вуглевод – клітковину, яка не тільки корисна для серця, але й підтримує «правильний» рівень цукру в крові. Крім того, споживання клітковини відчутно знижує вміст поганого холестерину.
Через їх відсутність або брак можуть виникати запори, а для отримання енергії організм використовуватиме білки, які є будівельним матеріалом для організму. А якщо використовувати білки як джерело енергії, то на підтримку здоров’я кліток їх може не вистачити.
Міжнародна організація надасть грошову допомогу деяким пенсіонерам. Виплати "приплюсують" до пенсій.
Стартувала реєстрація на отримання нових виплат для українців.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…