Велика кількість вуглеводів міститься в молочних продуктах, хлібі, макаронах, фруктах, овочах, горіхах, бобових та солодощах.
Складаються вуглеводи з клітковини, крохмалю та цукру і бувають двох видів – швидкі та повільні.
Швидкі вуглеводи наш організм легко розщеплює, і вони швидко підвищують рівень цукру в крові. До них належать цукор та будь-які інші підсолоджувачі, випічка, соки та газовані напої.
Для розщеплення повільних вуглеводів організму потрібно більше часу, і рівень цукру в крові підвищується повільніше. До повільних вуглеводів належать цільнозерновий хліб та макарони, квасоля, картопля та інші овочі. Вони містять найкорисніший вуглевод – клітковину, яка не тільки корисна для серця, але й підтримує «правильний» рівень цукру в крові. Крім того, споживання клітковини відчутно знижує вміст поганого холестерину.
Через їх відсутність або брак можуть виникати запори, а для отримання енергії організм використовуватиме білки, які є будівельним матеріалом для організму. А якщо використовувати білки як джерело енергії, то на підтримку здоров’я кліток їх може не вистачити.
Понеділок очікується в Україні переважно хмарним, вологим. Сонця не буде над усією територією.
В останню неділю жовтня ми традиційно переходимо на зимовий час. Як безболісно пережити зміну звичного…
Два потоки плазми прямують до Землі. Передбачається, що вони дістануться нашої планети не раніше 7…
Гороскоп на тиждень з 6 по 12 жовтня обіцяє бурю емоцій, глибокі розмови та несподівані…
Біла, жовта або фіолетова цибуля — яка з них корисніша? Дієтологи пояснюють, як правильно використовувати…
Що таке сновидіння? Священик відповідає на складне питання про духовну природу снів.