Статті

Які спеції використати для приготування супу?

Основні приправи для супу – сіль та перець.

Без цих спецій супів практично немає. Про солі можна сказати тільки одне — слід бути обережними. Особливо коли її додають до супів, інгредієнти яких вже були раніше посолені. Наприклад, солоні огірки в солянці чи розсольнику, копченості в супі з сочевиці чи гороху і, знову ж таки, солянці.

РИБНИЙ СУП

Для рибного супу (юшки) використовуйте корінь та зелень петрушки, чорний та запашний перець горошком, лавровий лист. Можна додати лимонний сік, щоб додати приємну кислинку і яскраву родзинку страві. Додають також коріандр, гвоздику (тільки не переборщіть), мускатний горіх, розмарин, естрагон, пастернак, приправу з білого коріння.

КУРЯЧИЙ СУП

Підійде універсальна приправа «Для супу», червоний та чорний перець, селера, приправа з білих коренів з кропом. Петрушка, чебрець та естрагон додадуть пряно-пікантний, злегка терпкий смак. Додають до курячого супу також гвоздику. А щоб суп вийшов більш золотистим, можна додати трохи куркуми. Не забувайте і про лавровий лист – він ідеально підійде практично до всіх супів.

ГРИБНИЙ СУП

При приготуванні грибного супу спеції потрібно додавати у невеликій кількості, щоб не перебити смак грибів. Можна додати чорний перець та лавровий лист, часник. Хорошими будуть і пряні сушені трави, наприклад, розмарин або чебрець. Якщо подаєте суп холодним, додайте трохи орегано. Можна додати кінзу та кріп, зелену цибулю та петрушку. Добре підійде кайєнський перець, кмин.

ГОРОХОВИЙ СУП

Цей суп часто готують з м’ясними копченостями, і це ідеальне поєднання. Якщо готуєте суп без копченого м’яса, то додайте копчену паприку – солодку (для ніжнішого смаку), або гостру (для пікантного смаку). Зерна гірчиці збагатять смак та аромат, а кумін зробить суп пряним. Можна додати і кінзу у свіжому або сухому вигляді – прямо в тарілку із супом. Куркума чудово відтінить смак горохового супу, а червоний перець чилі додасть пікантності. Відмінно підійдуть імбир та часник.

ХАРЧО

Знаменита приправа «Хмелі-сунелі» добре підійде до харчо, а також тклапі (висушене пюре з м’якоті аличі). Хороше поєднання виходить і з базиліком, зеленню та коренем петрушки, шафраном імеритинським, лавровим листом, часником та цибулею. Обов’язково додайте чорний та червоний перець.

 

Новое на сайте

  • Статті

Скільки коштує перевезти вантаж і як на цьому заощадити

Вартість вантажоперевезення - одне з ключових питань для будь-якого бізнесу, який потребує доставки товарів чи…

04/05/2024 01:30
  • Новини

Перець потішить просто гігантськими плодами, якщо ви встигнете зробити цю хитрість до цвітіння

Щоб одержати якісні плоди солодкого перцю, необхідно видаляти перші квітки. Це дає можливість розвитку вегетативної…

03/05/2024 23:17
  • Новини

Погода в Україні в суботу, 4 травня

4 травня лише у деяких областях України очікується прохолодна чи холодна погода, переважно без опадів.

03/05/2024 22:39
  • Новини
  • Різне

Магнітні бурі у суботу, 4 травня: чи варто чекати підвищеної сонячної активності

Чи будуть у цей день геомагнітні коливання?

03/05/2024 22:06
  • Новини

Бананово-шоколадний торт без випічки: готуємо смачне частування без зайвого клопоту

Приготуйте смачний торт просто, швидко та без використання духовки. Дуже простий рецепт.

03/05/2024 21:40
  • Новини

Народила у 65 років: стали відомі нові факти з життя найстарішої матері України

Що трапилося з Анною Підвербною після того, як її вилучили з родини. Де зараз дівчинка.

03/05/2024 21:02