Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаРізнеКриза в Європі: пенсіонерам зменшують податки та доплачують на комуналку

Криза в Європі: пенсіонерам зменшують податки та доплачують на комуналку

Этот материал также доступен на русском языке
Складна ситуація з енергоносіями турбувала європейців ще з початку вторгнення РФ в Україну.

Вводячи санкції для країни-агресора, Європа шукала альтернативних джерел енергії. Ситуацію намагаються стабілізувати. Але ціни на енергоносії все одно зросли, і інфляція не гальмує. Як допомагають вижити своїм громадянам різні країни?

НІМЕЧЧИНА. Держбюджет направив на боротьбу з інфляцією та підвищенням витрат на енергоносії величезну суму. Так, у грудні 2022 року пенсіонерам виділили одноразову допомогу у розмірі 300 євро. Стільки ж виплатили як надбавку до зарплати всім працюючим громадянам. До двох мільйонів буде збільшено кількість людей, які мають право на житлову допомогу. Їм буде виділено додаткові кошти на опалення у розмірі 415 євро.

ДАНІЯ. Уряд узгодив низку заходів підтримки громадян, включаючи грошову допомогу людям похилого віку у розмірі 670 євро. Крім цього, заходи включають зниження податку на електроенергію.

ІТАЛІЯ. Тут парламентарі розробили низку антикризових заходів для незаможних сімей. Це матеріальна підтримка, а також скасування податкових зборів, які додавали до рахунків за електроенергію (понад 20%). Крім того, італійський уряд планує спрямувати 1,5 мільярда євро на підвищення пенсій.

ПОЛЬЩА. З бюджету країни велику суму буде спрямовано на стримування зростання цін на енергоносії. У цю суму входять податкові пільги, субсидії для домогосподарств, заходи щодо регулювання ціни на газ. Крім того, домогосподарствам, які опалюються вугіллям, виділяють приблизно 640 євро як компенсацію за зростаючу вартість палива.

РУМУНІЯ. Уряд Румунії також підготував власний пакет допомоги своїм громадянам у відповідь на зростання цін на енергоносії. Наразі у Румунії діють граничні тарифи на газ та електроенергію для споживачів, різницю постачальникові оплачує держава.

Джерело: meduza.io

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні