Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачЩоб менше платити за світло: де і як поміняти звичайні лампи на...

Щоб менше платити за світло: де і як поміняти звичайні лампи на економки?

Этот материал также доступен на русском языке
Нещодавно уряд затвердив поетапну програму обміну ламп розжарювання на світлодіодні.

Поміняти п’ять старих ламп на п’ять сучасних економок можна буде у відділеннях «Укрпошти».

З 16 січня програма запрацювала у режимі тестування. Потім проект запустять у звичайному режимі на всій території України. Насамперед, лампами забезпечать обласні центри та великі міста (там економія більша). До кінця лютого лампочки мають надійти і до невеликих населених пунктів.

Обмін відбуватиметься двома способами – з попереднім замовленням і без нього. Якщо попередньо зробити замовлення через додаток «Дія», то лампи чекатимуть на замовника у відділеннях «Укрпошти» протягом п’яти робочих днів після отримання підтвердження на телефон. Якщо людина не забрала замовлення протягом 5 робочих днів, воно анулюється. Якщо прийти без реєстрації, то лампи обміняють лише за їх наявності.

Отримати лампи може будь-який громадянин України віком від 18 років – за наявності паспорта та ідентифікаційного коду. При обміні в «Укрпошті» фіксують паспортні дані людини, тому провести обмін вдруге вона не зможе.

лампочки: обмін здійснюється тільки на справні лампи розжарювання. Якщо після обміну ви виявите, що одна або кілька нових ламп не працюють, їх можна буде обміняти на інші. Такий обмін можна здійснити один раз. При цьому повертати несправні лампи треба в упаковці від виробника.

Нагадаємо, ми вже писали, де і на яких умовах можна отримати економ-лампочки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні