Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачУкраїнцям розповіли, чому в країні почали частіше відключати електроенергію

Українцям розповіли, чому в країні почали частіше відключати електроенергію

Этот материал также доступен на русском языке
Енергетики назвали причину непопулярного рішення, яке негативно впливає на життя наших співвітчизників.

В Україні стали частіше відключати електроенергію побутовим споживачам, причому не лише у Києві, де дуже складна ситуація після ракетних атак. Енергетики назвали причину непопулярного рішення, яке негативно впливає на життя наших співвітчизників, пише today.ua.

У НЕК “Укренерго” повідомили, що у країні збільшилося споживання електроенергії. Дефіцит потужності, зокрема у нічний час, зріс. До всіх регіонів застосовуються ліміти споживання, які діють із 00.00 до 24.00. Багато з них ліміти перевищені, тому застосовуються аварійні відключення.

Зазначено, що 10 січня споживання електроенергії збільшилося через низьку температуру та сильний вітер у більшості областей України. Промисловість та бізнес використовують більше електрики протягом робочого дня.

“В результаті зріс дефіцит потужності, у тому числі і в нічний годинник. На жаль, у багатьох областях ліміти вже перевищені, тому для збереження стабільної роботи енергосистеми застосовуються аварійні відключення”, – зазначили у компанії.

В Укренерго уточнили, що в окремих регіонах виникли пошкодження в мережах операторів системи розподілу через поривчастий вітер, проводяться ремонтні роботи.

Ситуація з електропостачанням залишається складною у прифронтових областях на сході та півдні через значні пошкодження електромереж. Це спричинено активними бойовими діями.

Внаслідок бойових дій пошкоджено та окуповано електростанції, зокрема Запорізька АЕС, потужності якої вистачило б для забезпечення електроенергією. Наразі енергосистема України не може покрити споживання у повному обсязі.

Нагадаємо, що РФ наприкінці минулого року завдала низки масованих ракетних атак на об’єкти генерації та магістральних мереж. Пошкодження масштабні та на відновлення критичної інфраструктури потрібно чимало часу.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні стартує обмін лампочок: як отримати безкоштовні LED-лампи через Укрпошту — інструкція.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні