Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаПенсійна справаЧи зможуть українські біженці оформити пенсію за віком за кордоном?

Чи зможуть українські біженці оформити пенсію за віком за кордоном?

Этот материал также доступен на русском языке
Багато українців через війну змушені були виїхати за кордон. А що робити, якщо людина досягла пенсійного віку, чи можна оформити пенсію дистанційно?

Про це розповіли у Міністерстві реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Громадяни України, які виїхали за кордон та досягли там пенсійного віку, можуть оформити пенсію дистанційно за допомогою веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України.

Для цього потрібно зайти на веб-портал електронних послуг ПФУ та вибрати вкладку «Заява про призначення пенсії». Ознайомитись з інформацією на екрані, перейти за посиланням «Вхід».

Увійти в особистий кабінет можна за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), а потім виконати такі кроки:

Крок 1: У розділі «Про пенсійне забезпечення» виберіть вкладку «Заява на призначення пенсії». Погодьтеся на дистанційне інформування, вибравши спосіб отримання повідомлень про опрацювання заяви. Далі виберіть «Продовжити» та вид пенсії, наприклад, «Пенсія за віком»;

Крок 2: заповніть анкету та погодьтеся на передачу та обробку своїх персональних даних;

Крок 3: прикріпіть скан-копії документів, перелік яких буде наведено перед формуванням заяви. Після цього на екрані з’явиться повна форма заяви про призначення пенсії. У разі потреби, внесені до заяви дані можна відредагувати. Завершення всіх операцій – заява підписується за допомогою КЕП та відправляється до ПФУ натисканням кнопки «Підписати» та відправити до ПФУ.

Про стан обробки заяви та прийняте рішення про призначення пенсії Фонд повідомить вас обраним вами способом.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні