П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк правильно видалити лак для нігтів з одягу

Як правильно видалити лак для нігтів з одягу

Этот материал также доступен на русском языке
Манікюр - це турбота про себе, але іноді краплі лаку з необережності або якимось іншим загадковим чином з'являються на одязі.

Немає нічого приємного в тому, щоб забруднити улюблену блузу чи річ, яка сидить на тобі ідеально. Але є й хороші новини: лак для нігтів можна видалити з речей, не пошкодивши їх. Це непросто, адже засіб задумувалося як здатне встояти під впливом різних миючих рідин. Ось які кроки потрібно зробити.

Як видалити лак для нігтів з одягу: алгоритм

Крок перший: зберіть надлишки лаку

Якщо лак ще не застиг, акуратно промокніть його паперовим рушником або тканиною. Якщо він підсох, то зіскребте його пластиковою карткою або тупим ножем. У жодному разі не тріть пляму — так вона тільки побільшає.

Крок другий: обробіть пляму

Покладіть річ лицьовою стороною на паперовий або звичайний рушник, який не шкода. Якщо ви намагаєтеся врятувати предмет гардеробу з бавовни, деніму або льону, то можна використовувати ацетон, в інших випадках підійде засіб для виведення плям.

Якщо ви вибрали ацетон, то змочіть їм ватяну кульку і промокніть пляму з вивороту. Робіть це, доки вата не збере весь лак. У випадку з засобом для виведення плям дійте інакше: капніть його на межу плями, потім промокніть тампоном.

Крок третій: виперить річ

Промийте забруднену ділянку під проточною водою, а потім покладіть одяг у машинку. Прати її треба на найвищій температурі, рекомендованій на ярлику. У разі дуже стійких плям лаку можна попередньо замочити річ. Не кладіть її в сушарку – сушіть на повітрі, щоб переконатися, що всі плями зникли. Якщо цього не сталося, треба повторити всі кроки із самого початку.

У випадку з найделікатнішими тканинами, яким рекомендоване сухе прання, не намагайтеся видалити пляму сама — краще віддайте річ у хімчистку, де нею займуться професіонали. І, наприкінець,  робить манікюр у старій піжамі або майці, які не шкода, щоб потім не витрачати час на війну з лаком.

Джерело

Раніше ми розповідали, як крохмальна маска допоможе помолодшати за три дні і позбутися морщин, а також як позбутися плям на шпалерах.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні