Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЛіки від тиску багато хто приймає неправильно: якої помилки не можна допускати

Ліки від тиску багато хто приймає неправильно: якої помилки не можна допускати

Этот материал также доступен на русском языке
Артеріальна гіпертензія - підступне захворювання, яке загрожує серйозними наслідками. При високому тиску лікарі можуть призначати щоденний прийом препаратів, але багато хто нехтує рекомендацією, припиняючи пити таблетки, як трохи попустить.

Про це в Instagram розповів лікар Михайло Цюрак.

Ліки від тиску слід приймати регулярно

Так, медик зазначає, що високий артеріальний тиск впливає не тільки на стінки артерій, викликаючи біль голови або запаморочення.

“Хронічне підвищення тиску веде до ураження органів-мішеней, тобто тих органів, робота яких дуже залежить від величини та стабільності АТ”, – розповідає лікар.

Які органи є мішенню при високому тиску?

  • Серце

Високий тиск з часом призводить до збільшення лівих відділів серця, як наслідок серцева недостатність та ризик появи миготливої аритмії або інфаркту міокарда.

  • Мозок

Гіпертонія збільшує ризик виникнення інсульту чи енцефалопатії.

  • Очі

Високий тиск може спричинити крововилив у сітківку або набряк зорового нерва, що надалі призводить до сліпоти.

  • Нірки

При неконтрольованій гіпертензії нирки починають виділяти білок (якого не повинно бути в нормі в сечі) та погано виконувати свою детоксикаційну функцію.

  • Судини

Може спостерігатися запалення внутрішньої оболонки судин кінцівок, що з часом призводить до порушення кровопостачання рук та ніг та зростання ризику гангрени.

Що потрібно робити при гіпертонії?

Всі вищезгадані проблеми можна попередити, якщо стабілізувати артеріальний тиск на рівні не вище 140/90 мм рт. ст., за допомогою регулярного прийому ліків.

Ліки від тиску вам може призначити сімейний лікар, існує також державна програма “Доступні ліки”, яка дає змогу отримати деякі препарати зі значною знижкою за наявності електронного рецепту від лікаря.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які трави допоможуть при діабеті.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні