П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяРецепти на Новий рік: як приготувати домашні шпроти, сир і ковбасу

Рецепти на Новий рік: як приготувати домашні шпроти, сир і ковбасу

Этот материал также доступен на русском языке
Зазвичай найвитратніша частина зимових свят - новорічний стіл. Але сьогодні великі витрати мало хто може собі дозволити.

Накриваємо святковий стіл але магазинні шпроти, ковбаса, сир – досить дорогі продукти. Тому пропонуємо вам їх приготувати у домашніх умовах.

Ніжні шпроти

Салака – 1 кілограм, олія – 1 літр, чорний чай – 3 чайні ложки, лавровий лист – 6 штук, сіль, чорний мелений перець, бульйонний кубик – за смаком.

У риби видалити голову та черевце, промити. Зайву рідину прибрати серветкою. Заварити чай склянкою окропу і дати настоятися 15-20 хвилин. Процідити рідину, одержуємо 0,5 склянки заварки. Рибу посолити і поперчити. На деко викласти лавровий лист і рівними шарами розкласти рибу. Обережно залити її заваркою, не змиваючи спецій. І так само акуратно долити олію. ЇЇ потрібно стільки, щоби риба була майже покрита, але не повністю. За бажанням можна додати розкришений бульйонний кубик. Риба має тушкуватися у розігрітій духовці при 150 градусах 1 годину і 30 хвилин. Коли рідина випарується, залишиться лише рум’яна риба та олія. Шпроти остудити і перекласти в банку, зберігати в холодильнику.

Натуральна куряча ковбаса

Куряче філе – 4 штуки, яйця – 1 штука, молоко – 100 мілілітрів, вершкове масло – 50 грамів, сіль та перець – за смаком, харчова плівка.

Куряче філе пропустити через м’ясорубку. Вбити у фарш яйце, додати молоко, посолити і поперчити, перемішати. На харчову плівку викласти три столові ложки фаршу, утрамбувати, згорнути у сосиску. Кінчики зав’язати ниткою. Варити сосиски сім хвилин. Остудити, обсмажити на вершковому маслі до рум’яної скоринки. Під час подачі нарізати як ковбасу.

Домашній сир

Сир – 500 грамів, молоко – 0,5 літра, вершкове масло – 50 грамів, яйце – 1 штука, сіль – 0,5 чайної ложки, сода – на кінчику ножа.

У каструлю налити молоко і поставити на вогонь. Сир розім’яти виделкою. Коли молоко нагріється майже до кипіння (до бульбашок), покласти до нього весь сир. Помішувати, не вимикаючи вогонь, доки сир не перетвориться на згусток, а від молока не відокремиться сироватка. Все це станеться за дві хвилини. Відкинути сирний згусток на друшляк з марлею. Дати стекти рідині і через 20-30 хвилин віджати рештки сироватки.

Взяти каструлю, що не пригорає, наприклад, алюмінієву. На слабкому вогні розтопити масло. Покласти в нього розкришений сир і всипати сіль та соду. Окремо збити виделкою яйце. У сир швидко влити яйце. Яйце не мусить почати варитися, тому потрібно стежити за тим, щоб каструля з розтопленим маслом не перегрівалася. Швидко, при нагріванні каструлі, перемішувати інгредієнти. Зручно робити це товкачем з дірочками. Увібравши масло і яйце, сир починає плавитися. Коли він повністю розплавиться і перемішається, зняти каструлю з вогню і викласти гарячий сир у будь-яку миску. Тепер сир залишається тільки охолодити. З 500 грамів сиру виходить 300 грамів твердого сиру.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні