Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаСтаттіДо українців звертаються із закликом відмовитися від новорічних феєрверків та петард

До українців звертаються із закликом відмовитися від новорічних феєрверків та петард

Этот материал также доступен на русском языке
Українців закликають відмовитися від використання піротехніки під час воєнного стану, насамеперд у період свят.

В управлінні з організації пожежно-профілактичної діяльності у державних установах ГУ ДСНС у м. Києві наголошують, що такі розваги є не лише недоречними через підвищений рівень тривожності людей, а й тягнуть за собою адміністративну відповідальність.

«Період з 24 лютого поточного року характеризується безпрецедентним рівнем тривоги та паніки для всього населення нашої країни, особливо для мешканців міст, які були окуповані, на території яких відбувалися активні бойові дії чи були ракетні атаки», — йдеться у повідомленні відомства.

Як нагадують у ДСНС, за порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів передбачена адміністративна відповідальність (стаття 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення) — від тридцяти п’яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 595 до 1020 грн) з конфіскацією піротехнічних засобів.

В Україні також розглядають можливість посилення контролю за використанням феєрверків і петард та проведенням будь-яких заходів із використанням піротехніки.

У серпні Верховна Рада ухвалила в першому читанні відповідний законопроєкт, а 28 листопада надали правки до другого читання.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні