П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЯк виростити петрушку на підвіконні?

Як виростити петрушку на підвіконні?

Этот материал также доступен на русском языке
Петрушка дуже любить світло, а невисокі температури або невелика нестача вологи при вирощуванні може «перетерпіти». Вирощувати її можна з насіння, а можна виганяти свіжу зелень прямо з кореневищ.

З насіння. Посійте попередньо замочене та пророщене насіння петрушки в широкий контейнер з висотою стінок не менше 15 см, заповнений родючим ґрунтом. Полийте посіви водою кімнатної температури і поставте їх у добре освітлюване місце, накривши плівкою до появи сходів.

З кореневищ. Для вигонки виберіть невеликі та непересушені кореневища, замочіть їх на кілька годин у воді, а потім висадіть у горщики з родючим ґрунтом так, щоб ґрунт не потрапив на точку росту зелені. До появи сходів тримайте горщики в затіненому місці, а потім перенесіть на світло і поливайте двічі на тиждень. Зрізати зелень, що підросла, потрібно обережно, залишивши на коренеплоді трисантиметровий черешок. Свіжа зелень відростає знову приблизно за місяць. Для вирощування петрушки на підвіконні вибирайте ранньостиглі сорти: «Астра», «Бутербродна», «Глорія», «Кудрява», «Звичайна листова», «Листова ароматна».

Нагадаємо, раніше ми розповідали, навіщо обробляти сад сечовиною перед морозами.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні