Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаСтаттіЯку нову допомогу дадуть переселенцям?

Яку нову допомогу дадуть переселенцям?

Этот материал также доступен на русском языке
Ще одна благодійна організація (BHA & Save the Children) заснувала грошову допомогу для переселенців. Її розмір складає 2200 гривень. Виплачуватимуть гроші на банківську картку протягом трьох місяців.

Право на таку грошову допомогу мають сім’ї зі статусом внутрішньо переміщеної особи, які протягом останнього місяця перемістилися до Вінницької, Дніпропетровської, Запорізької, Львівської або Чернівецької областей. А саме – сім’ї, які постраждали від обстрілів і втратили члена сім’ї або засоби до існування (ушкоджені або втрачені магазини, ферми, худоба тощо).

Гроші виділять і тим, хто не має безпечного житла (власного, орендованого або розділеного з родичами) і належить до однієї з категорій:

домогосподарство ведеться жінкою, людиною з інвалідністю або людиною похилого віку (яким понад 60 років);

у сім’ї є дитина (діти) та людина з інвалідністю, хронічною хворобою, тимчасовою травмою (перелом, післяопераційний стан);

у сім’ї є дитина (діти) та літня людина (якій понад 60 років);

сім’я з двома і більше дітьми;

у сім’ї є вагітна жінка, матір, яка годує грудьми дитину, або матір з дітьми до двох років.

Щоб отримати допомогу, дзвоніть на «гарячі лінії»: 0-800-609-845, 0-800-750-104 (дзвінки безкоштовні). При перевантаженні телефонних ліній потрібно написати свій номер телефону в особисті повідомлення на фейсбук-сторінці https://www.facebook.com/savethechildrenresponseinukraine

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні