Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкі народні засоби та рецепти допоможуть при бронхіті?

Які народні засоби та рецепти допоможуть при бронхіті?

Этот материал также доступен на русском языке
Для лікування бронхіту лікарі радять відпочивати, пити більше рідини, але без алкоголю та кофеїну. Допоможуть і народні засоби.

Що таке бронхіт і яким він буває

Бронхіт – це запалення бронхів, трубочок, що проводять повітря з трахеї в легені та назад, яке супроводжується кашлем.

Виділяють два типи захворювання. Перший – це гострий бронхіт. Зазвичай він проходить протягом десяти днів, хоча кашель може зберігатися кілька тижнів. Іноді без правильного лікування запалення здатне призвести до пневмонії.

Другий тип – хронічний бронхіт. Це постійне роздратування та запалення бронхів, яке є одним із видів хронічної обструктивної хвороби легень.

Звідки береться бронхіт

Головна причина гострого бронхіту – це вірусна інфекція, яка може передаватися від хворої людини. оточуючим під час кашлю, чхання, розмови чи контактним шляхом.

Які симптоми бронхіту

І для гострого, і для хронічного типу характерні такі ознаки:

кашель з виділенням прозорого або зеленого мокротиння;
задишка;
хрипи;
сором у грудях, важке дихання;
біль в горлі;
підвищена температура тіла;
озноб;
стомлюваність та слабкість.

Лікування

Для лікування бронхіту лікарі радять відпочивати, пити більше рідини, але без алкоголю та кофеїну. Допоможуть і народні засоби. Повітря в будинку потрібно зволожувати парогенератором або іншим доступним способом.

Які народні засоби та рецепти допоможуть при бронхіті? Можна вибрати будь-який рецепт або два, якщо знадобиться більш тривале лікування.

Які народні засоби та рецепти допоможуть при бронхіті? Можна прибрати будь-який рецепт чи два, якщо знадобиться.

ВІДВІР НАСІННЯ УКРОПА. 1 чайну ложку насіння кропу запашного залити 300 мл молока, довести до кипіння, потім охолодити. Пити теплим по 100 мл 3 рази на день при гострих бронхітах у дітей та людей похилого віку. Кропне молоко ефективне також у терапії кашлюку, бронхоекстазів, абсцесу легені.

ВІДВАР ВИСІВОК. Закип’ятити півтора літра води і у киплячу воду покласти 400 г будь-яких висівок. Потім дати трохи охолонути, процідити і пити гарячим протягом дня замість супу, компоту та інших рідин. Це популярний сербсько-македонський засіб від бронхіту, кашлю та втрати голосу.

ЗБІР. 1 склянку зерен вівса і 4 цибулини середніх розмірів залити 4 літрами води. Кип’ятити, доки не упариться до половини літра. Відвар процідити і випити протягом 2-х днів. Цей засіб добре знімає кашель та запальні процеси у бронхах.

З книги «Шлях до довголіття» Віктора Чернишова

При загостренні хронічного бронхіту взяти по 1 столовій ложці трави багна болотяного, материнки звичайної та листя берези, по 2 столові ложки квіток ромашки і листя мати-й-мачухи. 1 столову ложку подрібненої суміші залити 400 мл окропу, кип’ятити 10 хвилин, настояти 30 хвилин і процідити. Пити по 70 мл 3 рази на день під час їди.

Увага! До збору входити отруйна трава – багно болотяне. Дотримуватися дозування!

Нове на сайті