П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧому «скаче» тиск: медики назвали найпоширеніші причини

Чому «скаче» тиск: медики назвали найпоширеніші причини

Этот материал также доступен на русском языке
Різкі перепади тиску – зміни показників, що фіксуються чергуванням високого та низького тиску за короткий період. Такий стан є вкрай небезпечним для людини, що класифікується більш важким, ніж постійна виражена гіпертонія або гіпотонія.

Лікар-терапевт Надія Чернишова пояснила, чому можуть відбуватися стрибки артеріального тиску. Лікарка розповіла, що основним фактором є схильність до гіпертонії, на який впливають стрес, зміна погоди, постковідний синдром.

При стресі, коли людина напружена, відчуває сильні емоції, через спазми може різко збільшитися тиск. Зміна погоди теж позначається стрибками тиску. А через постковідний синдром може «розбалансуватися регулювання артеріального тиску і людина може відчувати нестабільний артеріальний тиск».

Щоб запобігти підвищенню тиску, гіпертонікам слід приймати препарати для підтримки його на необхідному рівні. При цьому призначати якісь препарати, визначати дозування може лише лікар. Необхідно також пити достатньо води, щоб організму було легше керувати судинним тонусом, якщо в кровоносному руслі досить рідкої частини крові.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що не можна робити при високому артеріальному тиску.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні