Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧим корисний морквяний сік?

Чим корисний морквяний сік?

Этот материал также доступен на русском языке
Морквяний сік рекомендується включати в раціон людям похилого віку, оскільки він уповільнює процеси старіння.

Морквяний сік легко засвоюється організмом. Його застосовують при застудних захворюваннях, кашлі, бронхітах, ангіні, він зміцнює імунітет і підвищує опірність організму.

Сік покращує роботу органів травлення, регулює діяльність нервової системи, сприяє відновленню зору, а також благотворно впливає на роботу серця та судин.

Морквяний сік корисний для шкіри, зубів, волосся та нігтів. Добре зарекомендував себе морквяний сік і у дієтичному харчуванні, зокрема при ожирінні: він нормалізує обмін речовин і перешкоджає відкладенню жиру.

Його рекомендується включати в раціон людям похилого віку, оскільки він уповільнює процеси старіння.

Морквяний сік можна застосовувати і зовнішньо – як полоскання при ангіні, захриплості голосу, стоматитах, закапувати в ніс при нежитю. Якщо змішати морквяний сік з лимонним соком в рівних пропорціях, то цю суміш можна втирати у шкіру голови для поліпшення росту волосся. З морквою також роблять омолоджувальні маски для обличчя.

ЯК ВЖИВАТИ?

Вживати сік з моркви необхідно обов’язково свіжим – протягом 20-30 хвилин після приготування. Пити сік рекомендується не пізніше ніж за 20 хвилин до їди, не додаючи сіль, цукор або спеції. Можна покласти ложку меду. І треба врахувати, що для максимального засвоєння організмом корисних речовин, що містяться в морквяному соку, необхідні жири, тому вживати його потрібно з вершками, сметаною, олією. Разова порція соку не мусить перевищувати 0,5-1 склянку. З лікувальною метою морквяний сік п’ють курсом по 3-4 тижні.

Морквяний сік протипоказаний при запальних захворюваннях кишечника та загостренні виразкової хвороби. Діабетикам перед вживанням соку потрібно проконсультуватися з лікарем, тому що в деяких сортах моркви міститься багато цукру.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні