П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаСпоживач5 причин купити ноутбук з SSD

5 причин купити ноутбук з SSD

Этот материал также доступен на русском языке
При виборі ноутбуків покупці насамперед звертають увагу на компактність, вагу пристрою, безшумність роботи та швидкодію.

За всіма цими критеріями моделі з твердотілими накопичувачами впевнено перевершують аналоги зі звичайними вінчестерами HDD. У статті ми розглянемо переваги внутрішніх накопичувачів SSD та розповімо, чому варто віддати перевагу лептопам із цим типом сховищ.

Компактні розміри

По будові пристрою схожі з флешками, в них немає громіздких механізмів, пластин, що обертаються, і інших елементів, для яких в корпусі знадобилося б багато місця. SSD набагато компактніший, тому використовуються у виробництві ультрабуків.

Якщо ви вирішите купити Acer Aspire 5, то отримаєте продуктивний, легкий і тонкий пристрій, параметри якого багато в чому зумовлені наявністю в комплектації твердотільного накопичувача. Цей гаджет та інші моделі ноутбуків представлені в каталозі ELDORADO.UA – кожен покупець зможе підібрати для себе техніку за всіма бажаними параметрами. Консультанти інтернет-магазину зможуть відповісти на всі запитання та підказати, який пристрій стане оптимальним вибором.

Безшумність

Ця перевага зумовлена ​​конструктивними особливостями SSD. При роботі звичайні вінчестери видають дзижчання і клацання, створювані механізмами, що рухаються всередині. У твердотільних сховищах таких компонентів немає, і це сприяє їх безшумності.

Надійність та довговічність

Завдяки своїй конструкції SSD краще витримують механічні дії:

  • струс;
  • вібрацію;
  • несильні удари.

В умовах, коли звичайні вінчестери вже виходять з ладу, твердотілі сховища продовжують справно працювати. Для ноутбуків це важлива перевага, адже техніка часто використовується в поїздках, подорожах, поза робочими кабінетами.

Енергоефективність та відсутність нагріву

SSD споживає набагато менше енергії в порівнянні з вінчестерами HDD. Продовжується час автономної роботи техніки без заряджання, що має велике значення за відсутності доступу до джерела енергії. Накопичувачі цього також не виділяють тепло, тому система охолодження лептопа працює у штатному режимі без високого навантаження.

Швидкодія

Сховища SSD працюють набагато швидше за звичайні вінчестери. Пошук інформації, завантаження даних, обробка команд користувача — все це відбувається практично миттєво. Тому якщо потрібно підвищити швидкодію ноутбука, це завдання частково можна вирішити заміною HDD на SSD.

Наявність у комплектації твердотільного накопичувача – це великий плюс для продуктивності, надійності та автономності лептопа.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні