П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк ужитися з токсичними родичами?

Як ужитися з токсичними родичами?

Этот материал также доступен на русском языке
Років 30 тому таких людей називали самодурами або енергетичними вампірами. Тепер вони здобули назву «токсичні люди».

Після спілкування з ними відчувається втома і спустошення, а якщо доводиться жити з ними під одним дахом, часто виникають сварки та скандали.

Для токсичних людей характерними є брехня, лицемірство, маніпуляції, скарги та провокації. Хороше вони люблять говорити тільки про себе, а про інших вважають за краще пліткувати. Від них переважно виходять негативні твердження. Токсичний родич намагається контролювати всі сфери вашого життя і постійно дає поради, при цьому йому дуже важлива ваша емоційна реакція, бажано негативна.

Щоб ужитися з токсичним родичем, треба бути емоційно стійкою особистістю. Тоді токсична людина не зможе впливати на ваші емоції, тому що ви не реагуватимете на її випади. Ніколи не опускайтеся до рівня токсичної людини і не чекайте, що вона щось зрозуміє. Зате, спілкуючись з нею, ви можете дізнатися, які у вас слабкі місця: наприклад, ви не вмієте відмовляти, вами легко маніпулювати або ви схильні відчувати провину.

Зберігайте максимальну дистанцію та обмежуйтеся короткими відповідями. Визначте теми, на які ви готові розмовляти з родичем, але при цьому не застрягати в болоті його негативу. Головне, приборкати свої емоції. Тоді токсичному маніпулятору нічого не залишиться, як відступити, і стосунки з ним можуть налагодитися.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні