1. Занадто сильно збили сирну масу чи яйця.
2. Неправильно вибраний режим випічки – занадто висока температура.
3. Різкий контраст температур після «вилучення» з духовки та нерівномірність охолодження.
ЩО РОБИТИ?
Твороже тісто та яйця для нього не потрібно збивати (яйця достатньо збовтати вилкою, а можна не робити і цього).
Якщо відчуваєте, що трохи перестаралися, форму з майбутньою запіканкою перед випіканням кілька разів злегка вдарте об стіл, щоб вийшли великі бульбашки повітря.
Якщо додаєте збиті білки, втручайте їх у кілька прийомів неквапливими рухами зверху-вниз.
Оптимальна температура випічки – 160°С.
Спечену запіканку на деякий час залиште охолоджуватися у вимкненій духовці з відкритими дверцятами. Якщо відчуваєте, що майже перепекли і в духовці залишати її небажано, то одразу ж, як дістали з духовки, проведіть уздовж бортів форми ножем.
Майже кожен стикався із неприємною ситуацією: готуєш апетитні млинці чи котлети, а вони намертво прилипають…
Романтичні вечері, корпоративи, святкові столи, перекуси під серіал — суші стали універсальною стравою для будь-якої…
Температурний контраст тижня. Де завтра очікувати дощі, тумани й сильний вітер?
Спокій перед бурею. Магнітне поле планети готується до нового удару?
Сійте, але обережно. Як правильно садити листопадові кабачки і не помилитися з температурою?
Енергосистема під пресингом. Після масованих атак Україна переходить на жорсткі графіки відключень.