П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯкщо відключать опалення: як зробити грілку із солі, крупи чи пляшки

Якщо відключать опалення: як зробити грілку із солі, крупи чи пляшки

Этот материал также доступен на русском языке
Війна, погода, надзвичайні події - у будь-якому випадку варто подумати, як утеплитися за допомогою недорогих підручних засобів.

Масовані ракетні удари російської армії призвели до проблем із електроенергією. Не виключено, що будуть перебої з опаленням та газопостачанням. У будь-якому випадку варто подумати, як утеплитися за допомогою недорогих підручних засобів. Спробуйте приготувати грілку власноруч, пропонує today.ua.

Грілка із пляшки

Щоб зробити найпростіший нагрівальний елемент, потрібно взяти пластикову пляшку і налити гарячу воду. При цьому не потрібно використовувати окріп, який може деформувати матеріал. Потім потрібно просто обернути пляшку рушником або щільною тканиною – і використовувати за призначенням. Як варіант можна заготовити кілька таких пляшок і грітися під ковдрою.

Більш складний варіант грілки з пляшки широко використовується мисливцями та рибалками. Вони зігріваються у наметах, попередньо заготовляючи хімічні грілки. Вам знадобляться:

  • пластикова пляшка 0,5л;
  • 2 ч. л. кухонної солі;
  • 3 ч. л. мідного купоросу;
  • суха тирса;
  • шматочок фольги, алюмінієвого дроту чи фольги.

Спочатку подрібніть сіль і мідний купорос у ступці і засипте в пляшку разом з тирсою.

Помістіть фольгу, обрізки алюмінієвої банки або дріт. Закрийте кришку, струсіть – готово! Така грілка активується, якщо налити трохи води. Усього 50 мл буде достатньо – за кілька хвилин саморобний пристрій почне віддавати тепло.

Грілка із солі

Сіль добре тримає тепло. Змайструвати грілку з її допомогою досить легко. Зшийте невеликий мішечок з отвором для наповнювача. Всередину потрібно відправити сіль та зашити краї. Далі слід відправити саморобну грілку в мікрохвильову піч на 15-30 секунд, після чого її можна використовувати.

Грілка з крупи

Грілки з крупи найпопулярніші. Потрібно взяти такий же мішок із натуральної тканини, засипати туди крупу і зашити. Як і у випадку із сіллю, слід помістити грілку в мікрохвильову піч і нагрівати півхвилини. Потім можна насолоджуватися теплом під пледом чи ковдрою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні