Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяУ чому секрет сушіння грибів удома?

У чому секрет сушіння грибів удома?

Этот материал также доступен на русском языке
У кожній родині знайдеться той, хто може годинами бродити лісом у пошуках грибів. Коли вдома виявляються цілі відра та пакети із цим продуктом, часто виникає рішення засушити їх для зимових страв.

Сушіння – дуже популярний спосіб збереження грибів на зиму. Таким чином, вони зберігають свій неповторний аромат і готові до використання практично в будь-який момент. Втім, маленькі помилки на етапі підготовки грибів до сушіння здатні наробити лиха, і ми розповімо вам, як їх уникнути.

Підготуйте гриби до сушіння. Зніміть сміття щіточкою або злегка вологою ганчіркою і очистіть ніжки ножем, але не мийте. Розріжте їх на однакові шматочки, але не надто дрібно – приблизно 1 см.

Поставте гриби сушитися. Якщо це духовка – розкладіть гриби на решітку в один шар так, щоб вони не торкалися один одного. Якщо отвори в ній надто великі, підстеліть папір для випікання. Поставте решітку в духовку, попередньо розігріту до 50 градусів. Дверцята мають бути постійно відкритими на 10-15 см. Через 1,5-2 години збільшіть температуру до 75 градусів. Залиште гриби ще на 2 години, потім знизьте температуру до 55 градусів і знову зачекайте 2 години. Потім розламайте один із шматочків навпіл. Якщо всередині він буде сухим, гриби можна виймати, якщо вологим – тримайте їх у духовці при 55 градусах до готовності.

Щоб висушити гриби без духовки або спеціальної сушарки, надягніть цілі або порізані гриби на мотузку або мідний дріт. Підвісьте «гірлянду» в сухому, теплому і провітрюваному приміщенні. Тривалість такого сушіння залежить від розміру грибів, але в середньому процес триває тиждень. Готовий продукт зніміть з нитки і відправте на зберігання.

Зберігайте гриби правильно. Висохлі шматочки потрібно зберігати в ємностях, що щільно закриваються. Згодяться скляні банки з гвинтовою або пластиковою кришкою, харчові контейнери або пакети із застібкою. Сушені гриби зберігаються при кімнатній температурі приблизно 3 роки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні