Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк визначити небезпечні хвороби по очах?

Як визначити небезпечні хвороби по очах?

Этот материал также доступен на русском языке
Очі – це не лише дзеркало душі, це важливий орган, який може сигналізувати про низку серйозних захворювань та відображати загальний стан організму.

Природно, набагато простіше діагностувати ті хвороби, які прямо впливають на стан очей — алергію (почервоніння, що супроводжується закладеністю носа і свербінням) і синдром «сухого ока», що часто зустрічається у жителів великих міст.

У деяких людей іноді зустрічаються ксантелазми – жовтуваті горбики на шкірі навколо очей, що свідчать про серйозні проблеми.

Їхня поява свідчить про надлишок жиру та холестерину в організмі та віщує розвиток хвороб, пов’язаних з холестерином, а також цукрового діабету.

Бажано позбавлятися ксантелазм якомога раніше, а при їх появі пройти перевірку у лікаря загальної практики.

Якщо виникли проблеми із заплющуванням очей, це може свідчити про параліч лицьового нерва. Так як за роботу повік відповідає третій і сьомий внутрішньочерепні нерви, то проблеми з цим процесом говорять про проблеми в цій галузі.

Приводом для занепокоєння може стати й те, що зіниці стають різного розміру, а одна із них перестає реагувати на світло – це може свідчити про крововилив у мозок.

Якщо білки очей стали жовтуватими, це говорить про проблеми з печінкою. Часті ячмені на оці – це порушення обміну речовин чи ослаблення імунітету.

Витрішені очі, коли білки видно відразу і зверху, і знизу райдужної оболонки, звичайно, можуть бути спадковим явищем. Але, якщо витрішкуватість набувається в процесі життя, то причиною можуть бути: патологія щитовидної залози або гіпофіза, глаукома, нейробластома, лейкоз або злоякісні новоутворення тканин очних орбіт.

Так само причина може бути в інфекційному ураженні очних м’язів. Тепер звернемося до того, що входить у поле зору.

Якщо зображення починає каламутніти, це може бути «синдром сухого ока», викликаний перевтомою органів зору. Так само каламутні плями у полі зору виникають при цукровому діабеті. Вони спричинені порушенням кровопостачання в оці через руйнування стінок дрібних капілярів. Також помутніння може означати початок катаракти. Якщо ж у полі зору з’явилися сліпі зони, то причиною може бути як захворювання очей: ураження сітківки, глаукома чи катаракта, і порушеннями кровопостачання мозку. Тоді це супроводжується нудотою, головними болями та загальним зниженням зору.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які незвичайні симптоми допоможуть розпізнати інсульт.

Джерело: medicina

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні