Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яПро які хвороби та порушення може попереджати металевий присмак у роті?

Про які хвороби та порушення може попереджати металевий присмак у роті?

Этот материал также доступен на русском языке
Часто наш організм сам підказує, чого йому не вистачає. Сьогодні поговоримо про такий симптом, як металевий присмак і у яких випадках треба бити на сполох.

Металевий присмак може мати багато причин, в будь-якому випадку, якщо ви помічаєте у себе подібний симптом, важливо не відкладати відвідування вашого лікаря, інформує Ukr.Media.

Недостатня гігієна ротової порожнини

Одна з причин, з якою не так складно впоратися самостійно. Однак крім поганої гігієни порожнини рота, мова може йти про захворювання, що розвиваються, наприклад, про пародонтит. Якщо запустити хворобу, можна зрештою позбавитися більшої частини здорових зубів, а тому відвідуйте стоматолога як мінімум раз на рік.

Хвороби нирок

Фахівці попереджають, що металевий присмак може з’явитися й у тому випадку, якщо вашій печінці чи ниркам потрібна допомога. Зазвичай при порушенні роботи одного з цих органів уповільнюється вихід токсинів, які починають отруювати організм, що призводить до появи неприємного присмаку в роті.

Психічні розлади

Залежно від нашого психічного стану ми по-різному сприймаємо ті чи інші запахи, уподобання і т.д. За наявності порушень неврологічного характеру є ймовірність, що може з’явитися той самий металевий присмак. Найчастіше на цей симптом скаржаться люди з сенсорною нейропатією, проте захворювання досить рідкісне, тому слід виключити інші фактори.

Прийом важких ліків

Згадайте, чи не приймали ви останнім часом ліки. Металевий присмак у роті може говорити про те, що високі дози деяких ліків негативно впливають на організм. Часто йдеться про антидепресанти. Якщо ви проходите курс їхнього прийому, обов’язково повідомте про неприємний симптом лікаря, щоб скоригувати дозу.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, про які серйозні захворювання може попереджати судома у ногах.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні