Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаРізнеОдяг майбутнього зможе чути звуки та навіть спілкуватися

Одяг майбутнього зможе чути звуки та навіть спілкуватися

Этот материал также доступен на русском языке
Тканини виникли ще з давніх-давен. Це цілий світ, який має власну історію. Змінюються назви, з'являються нові види тканин та технології їх обробки.

Команда інженерів з Массачусетського технологічного інституту (MIT) у співпраці зі Школою дизайну Род-Айленда (RISD) розробила акустичну тканину, здатну взаємодіяти з користувачем.

«Волокно виготовлено з «п’єзоелектричного» матеріалу, який генерує електричний сигнал при згинанні або механічній деформації, надаючи тканинам можливість перетворювати звукові коливання на електричні сигнали», вловлювати звук та визначати напрямок звуку.

«Через одержуваний імпульс тканини можна розмовляти, відповідати на телефонні дзвінки та спілкуватися з іншими людьми», — пояснює Вей Ян, провідний автор дослідження, і робить висновок:

Волокно можна інтегрувати в обшивку космічного корабля, щоб прослуховувати (акумулювати) космічний пил, або вбудовувати будівлі для виявлення тріщин або напруг. Його навіть можна вплести до інтелектуальної мережі для спостереження за рибою в океані, пропонують фахівці.

Ми розповідали, як нові технології входять у наше життя: людей похилого віку на прогулянках супроводжуватимуть роботи.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні