Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЯк приготувати добрива зі шкірки банана для кімнатних рослин?

Як приготувати добрива зі шкірки банана для кімнатних рослин?

Этот материал также доступен на русском языке
Шкірка бананів містить не менш корисних вітамінів та мінералів, ніж сам фрукт. Досвідчені квітникарі стверджують, що застосування бананової шкірки як підживлення покращує зростання квітів. А також може допомогти у боротьбі зі шкідниками та очистити листя рослин.

Чим багата шкірка бананів?

М’якуш і шкірка банана багаті калієм, фосфором, кальцієм, магнієм та азотом. Саме тому шкірка може з успіхом замінити калійні та фосфорні добрива. Звичайно, квітникарі, які звикли до покупних засобів, можливо, скептично віднесуться до такого економного і простого підживлення. Однак ці «домашні» добрива ні в чому не поступаються покупним типу гумінових концентратів та розчинних паличок.

А якщо додати до бананових шкірок пагони винограду, вийде справжнє комплексне добриво, що містить половину таблиці Менделєєва.

Відомо, що цикламен, бегонія та сенполія (у нас на неї говорять фіалка) вже практично через тиждень після підживлення банановою шкіркою наочно доводять ефективність цього натурального засобу.

Чому банани перед застосуванням потрібно помити?

Перед застосуванням бананового “одягу” потрібно добре помити банани. Це необхідно для того, щоб видалити воскове покриття та інші хімікати, які використовують виробники для тривалого транспортування цих фруктів. У найгіршому випадку це можуть бути речовини дустової групи – небезпечні канцерогени. До того ж, перед відправкою постачальники фруктів вимочують банани в розчинах сульфату амонію і хлору для видалення молочного соку, що також не надає шкірці користі. Тому банани завжди потрібно мити у гарячій воді з милом, а білі волокна на м’якоті – видаляти.

Необхідно нарізати на дрібні шматочки бананову шкірку і закопати її не надто глибоко в землю. Навіть слабкі рослини, підгодовані таким методом, незабаром починає відрощувати пишне листя. Причому чудодійне добриво вже через 10 днів розчиняється у ґрунті, будучи повністю переробленим ґрунтовими мікроорганізмами.

Настій із бананової шкірки

Ще один простий, але дуже ефективний спосіб приготування добрива полягає в тому, що сушену шкірку можна заварити як чай, дотримуючись звичних пропорцій. Таким холодним напоєм поливають кімнатні рослини під корінь. Сушити шкірку перед заваркою слід на батареї. Зберігати сухий продукт краще у паперовому пакеті. Це добриво можна використовувати і в сухому вигляді – поміщати його в нижні шари ґрунту. Важливо пам’ятати, що поверх землі класти бананову шкірку не можна – розвинеться пліснява.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні