П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачІснуючі види та особливості автоцистерн

Існуючі види та особливості автоцистерн

Этот материал также доступен на русском языке
Автоцистерни - це затребуваний вид спеціальної техніки, яка в залежності від типу конструкції, матеріалів виробництва та інших характеристик може використовуватися з метою перевезення різної рідкої продукції.

Такий вантажний транспорт застосовується для транспортування питної та технічної води, сирої нафти та продуктів її переробки, різних кислот, розчинників та інших хімічних речовин.

Сьогодні продаж автоцистерн в Україні – це досить затребувана послуга підприємств різних сфер діяльності. Вони мають попит у комунальних і сільськогосподарських підприємств, виробничих компаній, а також організацій, що займаються реалізацією різної продукції. Крім того, дана спецтехніка набула широкого поширення у сфері ВПК.

Існуючі типи

Автомобільні цистерни поділяють на види залежно від різних властивостей, зокрема:

  • ступеня автономності – можуть бути буксированими (причіпними), а також самохідними (на базі шасі вантажівок);
  • кількості відсіків – одно- та багатосекційні;
  • матеріалів виробництва – сталеві, алюмінієві, скляні та ін.

Також цистерни можна поділити на види залежно від конструкції зовнішньої оболонки. За цією ознакою резервуари ділять на одно- та багатошарові. Деякі з них можуть мати конструкцію типу термос, що дає можливість забезпечити оптимальну температуру продукції, що транспортується на всьому шляху проходження спецтехніки.

Цистерни з цільового призначення

За цією ознакою резервуари поділяють на дві основні категорії, а саме:

  1. Цистерни загального користування. Дані ємності можуть застосовуватися для перевезення різних рідин, проте найчастіше однієї товарної групи. Ключова особливість їх експлуатації полягає у необхідності специфічного обслуговування. Наприклад, після транспортування дизельного палива та перед завантаженням бензину їх внутрішній простір має бути ретельно вимитий.
  2. Спеціалізований транспорт. Автоцистерни цієї категорії використовуються для перевезення певної продукції, наприклад молока або питної води артезіанського походження.

Загалом пропонований виробниками модельний ряд такої спеціальної техніки дає змогу підібрати оптимальні варіанти для підприємств із будь-якими потребами. Крім того, деякі компанії надають послуги з виготовлення цистерн під індивідуальні вимоги замовників щодо їх ємності або кількості секцій, так і додаткового оснащення.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні