Вітамін C. Залізо майже не засвоюється без «аскорбінки», тому в меню обов’язково потрібно включити продукти, багаті на аскорбінову кислоту, – ягоди, апельсини та грейпфрути, капусту, солодкий червоний перець.
Вітамін A. Якщо людині не вистачає вітаміну A, то залізо не засвоюватиметься і не братиме участі в утворенні нових червоних кров’яних тілець. На вітамін A багаті багато які помаранчеві та жовті фрукти та овочі – саме ця речовина надає їм такі життєрадісні кольори.
Для поповнення запасів вітаміну A потрібно їсти більше кураги, моркви, гарбуза. Для засвоєння цього вітаміну необхідні також жири, тому не ігноруйте такі джерела ретинолу, як вершкове масло, риб’ячий жир і яєчні жовтки.
Фолієва кислота (вітамін B9). Вона допомагає всмоктуванню заліза і нормалізує роботу травного тракту, а здорове травлення дуже важливе для засвоєння цього елемента. Джерела фолієвої кислоти – яйця, соя, дріжджі, зелені листові овочі, кріп, баклажани, помідори, куряча печінка.
Мідь. Джерелом міді є субпродукти, риба та морепродукти (креветки, кальмари, мідії), капуста.
Про що попереджають астрофізики?
Вересень вважається "золотим" місяцем для риболовлі, але навіть у цей час бувають періоди повного затишшя.…
Тиждень починається з натхнення та пристрасті, а закінчується точкою неповернення. Сонячне затемнення 21 вересня завершує…
М'ясний рулет з лаваша - проста і апетитна страва, яку можна подати як гарячою, так…
Зола – популярне та доступне натуральне добриво, багате на калій, фосфор і кальцій. Однак не…
У старій книжковій шафі можуть ховатися справжні скарби. Деякі видання, які сьогодні здаються непотрібними речами,…