Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаКомуналкаВ уряді повідомили, коли в Україні розпочнеться опалювальний сезон

В уряді повідомили, коли в Україні розпочнеться опалювальний сезон

Этот материал также доступен на русском языке
Незважаючи на війну, опалювальний сезон в Україні збираються розпочати вчасно. Уряд попереджає, що опалювальний сезон 2022-2023 років буде найскладнішим за останні 30 років, оскільки ворог обстрілює енергетичну інфраструктуру.

Коли включають опалення?

У Департаменті комунальних послуг повідомили, що опалення буде включено, коли середньодобова температура три дні складатиме не вище +8°. А навесні опалення відключать, коли середньодобова температура через три дні перевищить це значення, пише

Які регіони залишаться без опалення?

Найскладнішим опалювальний сезон буде на тимчасово окупованих Росією територіях. Окупанти не переймаються тим, щоб дати тепло мирним жителям, а інфраструктура сильно постраждала. Тож у окупованих населених пунктах Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської областей узимку тепла може не бути. Також тепло не зможуть дати в деяких прифронтових населених пунктах, які постраждали від обстрілу інфраструктури. Наприклад, опалення не буде у Краматорську. А ось в Охтирці та Чернігові, незважаючи на зруйновані ТЕЦ, мають намір відновити теплопостачання.

Як буде проходити опалювальний сезон 2022-2023?

Опалювальний сезон цієї зими може зриватися через ракетні удари Росії по об’єктах критичної інфраструктури. В уряді повідомили, що вугілля та газу для опалення Україні вистачає, також накопичуються альтернативні види опалення, такі як деревина. Для захисту електростанцій купуються додаткові генератори. Також українці отримають субсидії на оплату комунальних послуг. А тарифи до весни не підвищуватимуться.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні