Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачЯку медичну допомогу надають безкоштовно під час хірургічних операцій?

Яку медичну допомогу надають безкоштовно під час хірургічних операцій?

Этот материал также доступен на русском языке
Незважаючи на воєнний час, українці, як і раніше, можуть зробити всі необхідні планові та термінові операції безкоштовно, повідомили у Національній службі здоров'я (НСЗУ).

Єдина умова – треба звертатися до закладу, який має договір із НСЗУ. Дізнатися контакти найближчої медустанови можна за номером 16-77.

1. Щоб оперуватися безкоштовно, потрібно отримати направлення у сімейного або лікуючого лікаря. Однак пацієнта у невідкладному стані прооперують безкоштовно і без направлення.

2. У лікарні безкоштовно проведуть первинний огляд, а також усі необхідні супутні аналізи та дослідження, у тому числі УЗД, КТ, МРТ, рентген. Заклади повинні робити їх цілодобово і мати все необхідне обладнання. Передопераційне обстеження також зроблять безкоштовно.

3. Сама операція та анестезія, знеболювання у післяопераційному періоді також безкоштовні – кошти медустановам оплачує Служба здоров’я.

4. Ліки з Нацпереліку основних лікарських засобів повинні видавати безкоштовно. Перевірити наявність ліків у конкретному закладі можна на сайті eliky.in.ua.

5. У разі потреби пацієнту повинні надати безкоштовно інтенсивну терапію, післяопераційний догляд і допомогу, якої потребує пацієнт. Безкоштовним є і харчування у лікарні.

ВАЖЛИВО!

У разі, якщо у пацієнта вимагатимуть гроші за вказані послуги, потрібно подати скаргу керівнику медустанови, а якщо це не дасть результату – до місцевого департаменту охорони здоров’я. Якщо не допоможе і це – звернутися до НСЗУ, надіславши електронного листа на адресу [email protected].

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні