Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'я7 простих звичок, які допоможуть виглядати молодше без макіяжу та уколів краси

7 простих звичок, які допоможуть виглядати молодше без макіяжу та уколів краси

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб шкіра якомога довше залишалася гладкою та свіжою, за нею потрібно не тільки ретельно доглядати. Вірні помічники вашої краси – це правильний раціон та щоденні звички, кажуть лікарі.

Дівчатка починають користуватися косметикою ще в школі: спочатку обов’язково пробують нанести на обличчя все, що є в маминій косметичці, потім на їх поличках з’являються перші помади, тіні для повік, креми для обличчя. Чим старше ми стаємо, тим більше баночок та тюбиків матеріалізується у ванній.

Щоб якнайдовше виглядати молодше, однієї косметики недостатньо. І зараз мова піде не про додаткові процедури у косметолога (які, безперечно, теж допомагають зберегти красу) чи пластичні операції.

Спробуйте дотримуватися цих 7 простих, але таких важливих порад. Ефект ви точно побачите, каже Майя Парфьонова – лікар-дерматолог, косметолог, кандидат медичних наук, завідувач відділення дерматовенерології та косметології Міжнародного медичного центру «СОГАЗ».

Дотримуйтесь всіх етапів щоденного догляду

Догляд за шкірою має бути таким самим «умовним рефлексом», як чищення зубів та інші гігієнічні процедури. Для збереження молодості та краси важливо дотримуватися всіх його етапів:

  • очищення,
  • тонізація,
  • зволоження,
  • харчування.

– При цьому потрібно враховувати тип та особливості шкіри: у когось вона суха, у когось жирна, але при цьому чутлива. Найкраще звернутися до лікаря, який складе комплексний план, що включає домашній догляд з використанням відповідних засобів та косметологічних процедур. І звісно, ​​ніколи не лягайте спати, не знявши макіяж, — каже Майя Парфьонова.

Захищайтеся від сонця

Ультрафіолет – основна причина передчасного старіння. Тому важливо не лише уникати тривалого перебування на відкритому сонці, а й щодня (не лише у відпустці на пляжі) використовувати кошти із SPF. Перевіряйте УФ-індекс на будь-якому сайті з прогнозом погоди: якщо його значення вище 3, фотозахист потрібен.

І ще одне важливе правило: застосовуйте SPF засоби правильно. Наносите чистими руками на очищену суху шкіру, без уваги не повинна залишитися жодна відкрита ділянка на тілі. І не забувайте контролювати терміни придатності — інакше ефект дорівнюватиме нулю.

Забезпечте собі достатню кількість сну

Недосип не тільки моментально відбивається на обличчі, а й «старить» наш організм у довгостроковій перспективі.

– Намагайтеся лягати і вставати приблизно в один і той же час і спати не менше 7 годин щодня. Використовуйте ортопедичну подушку з ефектом пам’яті (вона дозволить уникнути заломів на обличчі, шиї та в зоні декольте) і наволочку з шовку або бавовни (грубіші, синтетичні тканини можуть викликати подразнення). Стирайте наволочку не рідше одного разу на тиждень, щоб запобігти алергії та шкірним висипанням, — пояснює косметолог.

Слідкуйте за меню та пийте багато води

Зневоднення організму, надмірна калорійність раціону, вживання великої кількості цукру шкодять не лише фігурі, а й шкірі, провокуючи її передчасне старіння. Саме тому повноцінне харчування та дотримання водного балансу є основою всіх програм anti-age — медицини.

Обов’язково включіть у свій раціон продукти, що «омолоджують»:

  • хрестоцвіті овочі,
  • фрукти,
  • ягоди,
  • насіння,
  • рибу,
  • і не забувайте пити більше води.

Більше рухайтеся

Фізична активність та регулярні тренування благотворно впливають на стан шкіри. Після занять спортом обмін речовин стає швидшим, через прискорену мікроциркуляцію крові клітини активніше насичуються киснем, а разом із потім виходять токсини. Набряки зменшуються, а за рахунок покращення м’язового тонусу шкіра стає більш еластичною та здоровою.

Вчіться справлятися зі стресом

Цілком уникнути стресів у сучасному світі неможливо, але можна контролювати те, що залежить від вас. Регулярно влаштовуйте собі «інформаційний детокс»: встановіть на телефоні ліміт екранного часу для соцмереж та найчастіше використовуваних програм, а у вихідні та у відпустці хоча б на півдня взагалі відключайте всі гаджети.

Намагайтеся частіше гуляти, пробуйте медитації, дихальні вправи, ходіть на танці та в басейн – існує багато приємних способів, які допоможуть зняти напругу після важкого робочого дня.

Радуйте і балуйте себе

Позитивні емоції та нові враження – ще один засіб для збереження молодості та краси.

– Намагайтеся приділяти час не тільки роботі та близьким, а й собі: робіть те, що приносить вам радість, спробуйте щось нове, і не відкладайте це «на потім», – сказала експерт.

Позитивні емоції це ще й вірний союзник схуднення. Якщо ви сидите на дієті, тренуєтеся, постійно нервуєте і засмучуєтеся, то зайва вага вас точно не покине. У деяких він навіть з’являється через невпевненість у собі, а не через зайвий шматочок шоколадки.

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні