Домашнє консервування є одним із найкращих способів обробки та зберігання харчових продуктів. Але як і всяка інша справа, цей процес має деякі секрети.
1. Не рекомендується ставити закочені банки на протяг, оскільки від різкого охолодження банку може луснути.
2. Не додавайте до заготівлі аспірин. Це може бути небезпечним для здоров’я.
3. Для заготівлі овочевих салатів краще використовувати широкі та невисокі емальовані каструлі, тому що в них овочева маса прогрівається рівномірніше.
4. Солені огірки не запліснявіють у відкритому посуді, якщо на них покласти дрібну стружку кореня хрону. Смак огірків тільки покращає.
5. Для того, щоб фрукти не тріскалися, їх потрібно обдати окропом або парою. Але сливи слід пробланшувати в окропі, тоді на шкірці у них утворюються невидимі тріщини, це вбереже їх від розварювання та розтріскування.
Читайте також:
Одна категорія пенсіонерів має право на безоплатні путівки на санаторно-курортне лікування. Як їх отримати.
Іноді пенсіонери отримують пенсію не в тому розмірі, на який розраховували. У Пенсійному фонді України…
У ПриватБанку запустили нововведення, яке значно спрощує процес переказу коштів. Як парцюватиме нова функція -…
Навіть після миття холодильника неприємний запах залишається? Розповідаємо, як його позбітися.
У 2025 році право вийти на пенсію у 60 років мають ті, хто набув щонайменше…
Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.