Домашнє консервування є одним із найкращих способів обробки та зберігання харчових продуктів. Але як і всяка інша справа, цей процес має деякі секрети.
1. Не рекомендується ставити закочені банки на протяг, оскільки від різкого охолодження банку може луснути.
2. Не додавайте до заготівлі аспірин. Це може бути небезпечним для здоров’я.
3. Для заготівлі овочевих салатів краще використовувати широкі та невисокі емальовані каструлі, тому що в них овочева маса прогрівається рівномірніше.
4. Солені огірки не запліснявіють у відкритому посуді, якщо на них покласти дрібну стружку кореня хрону. Смак огірків тільки покращає.
5. Для того, щоб фрукти не тріскалися, їх потрібно обдати окропом або парою. Але сливи слід пробланшувати в окропі, тоді на шкірці у них утворюються невидимі тріщини, це вбереже їх від розварювання та розтріскування.
Читайте також:
Трудова книжка залишається головним підтвердженням страхового стажу, від якого залежить право на пенсію. Верховна Рада…
Більшість із нас уже всерйоз вивчають економію на продуктах харчування. Фінансів на все не вистачає,…
78-річна вдова військового звернулася до редакції, адже її пенсія у зв’язку з втратою годувальника не…
Не всі продукти можна зберігати в морозильній камері. Деякі в таких умовах втрачають свої смакові…
Негода знищила врожай 2025 року. На нас чекає дефіцит соняшникової олії та надвисокі ціни.
Понаднормовий стаж — це трудовий стаж, який перевищує встановлену законом мінімальну норму. Людина, яка працювала…