Домашнє консервування є одним із найкращих способів обробки та зберігання харчових продуктів. Але як і всяка інша справа, цей процес має деякі секрети.
1. Не рекомендується ставити закочені банки на протяг, оскільки від різкого охолодження банку може луснути.
2. Не додавайте до заготівлі аспірин. Це може бути небезпечним для здоров’я.
3. Для заготівлі овочевих салатів краще використовувати широкі та невисокі емальовані каструлі, тому що в них овочева маса прогрівається рівномірніше.
4. Солені огірки не запліснявіють у відкритому посуді, якщо на них покласти дрібну стружку кореня хрону. Смак огірків тільки покращає.
5. Для того, щоб фрукти не тріскалися, їх потрібно обдати окропом або парою. Але сливи слід пробланшувати в окропі, тоді на шкірці у них утворюються невидимі тріщини, це вбереже їх від розварювання та розтріскування.
Читайте також:
Українцям приходять листи від ПФУ з рахунками до 100 тис. грн і більше. У Фонді…
Цей швидкий варіант легендарного торта дозволяє приготувати його буквально за пів години — без зайвої…
Фахівці попереджають: середня температура взимку може відчутно відрізнятися від звичних багаторічних показників.
В Україні пенсіонери можуть за кілька днів отримати цифрову копію пенсійного посвідчення. Навіщо це потрібно.
В Україні планують підвищити тарифи на доставку газу у два етапи у 2026 році, у…
Програма «3000 кілометрів Україною», яку держава запустила в межах «Зимової підтримки», з перших хвилин викликала…