Для тривалого зберігання призначені сорти «Антонівка звичайна», «Джонатан», «Мелба», «Макінтош», «Старкінг», «Симиренко» та інші.
Для того, щоб яблука зберігалися якомога довше, їх потрібно правильно зривати з дерева: яблука не стискають пальцями, не мнуть і не дряпають: їх захоплюють всією долонею, злегка піднімають і прокручують. Плодоніжки бажано обривати разом з яблуком. Зірвані плоди дбайливо складають у ємності для збору, намагаючись не травмувати їх – не кидати і не м’яти. Починають збирання в суху погоду з нижнього ярусу дерева.
Оптимальна температура для зберігання яблук – це 0…+3 градуси, а вологість повітря має бути не вищою за 90%. За більш високої температури яблука починають жовтіти. Перед закладкою на зберігання яблука охолоджують у холодильнику чи підвалі. Стіни та стелю сховища потрібно побілити, а підлогу – обробити розчином залізного купоросу. Додатково можна перед закладкою змастити яблука жиром або обробити їх розплавленим парафіном, як це роблять, закладаючи на зберігання часник, – ці заходи допоможуть захистити врожай від шкідників та в’янення. Найкраще, загорнувши кожне яблуко в папір, скласти їх плодоніжками вгору в суху, чисту тару – в дерев’яні скриньки, вологостійкі картонні коробки або плетені кошики. При такому зберіганні з хворого яблука гнилизна або хвороба не перейде на сусідні плоди. Якщо можна розкласти плодоніжками в один бік у тару шарами, перекладаючи кожен шар папером, соломою або дерев’яною стружкою. Зберігають яблука й у ящиках із піском, як морква чи буряк.
Складіть яблука в целофанові пакети, наповнивши їх лише наполовину, міцно зав’яжіть, зробіть на кожному розріз завдовжки 10 см і складіть на засклений балкон або лоджію. У вологий день у пакеті утворюватиметься конденсат, а в сухий день плоди цей конденсат вбиратимуть у себе. Таким чином, вони довго залишатимуться свіжими та соковитими.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як вживати яблука, щоб не нашкодити здоров’ю.
Стартувала реєстрація на отримання нових виплат для українців.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…
Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…