Субота, 21 Вересня, 2024
ГоловнаРізнеВирощене та роздруковане на принтері серце – фантастика стає реальністю

Вирощене та роздруковане на принтері серце – фантастика стає реальністю

Этот материал также доступен на русском языке
Це відкриття вирішує всі проблеми трансплантології у разі його впровадження у широку медичну практику. Пацієнтам, які потребують пересадки, не треба буде чекати донорські органи, з яких можна буде роздрукувати на принтері.

З Ізраїлю надійшло абсолютно фантастичне повідомлення! Фахівці повідомили про глобальний прорив у світовій медицині.

Ізраїльським вченим удалося надрукувати на принтері живе серце. Співробітники Тель-Авівського університету зробили це, взявши клітини від пацієнта, і фактично виростивши рідний йому орган.

Чи варто говорити, що цей прорив вирішує всі проблеми трансплантології у разі впровадження його в широку медичну практику. Пацієнтам, які потребують пересадки, не треба буде чекати донорські органи, і їм не потрібно буде приймати ліки, що пригнічують імунітет, проти відторгнення чужого органу.

Відкриття було здійснено на факультеті молекулярно-клітинної біології професорами Надавом Нуром та Асафом Шапіро за сприяння інженерно-технічного факультету.

Повідомляється, що вчені використовували отримані жирові та стовбурові клітини для формування м’язових клітин серця та спеціальні «колагеноподібні чорнила» для друку.

Принтер створював серце на зображення МРТ людського серця.

Протягом року технологія буде протестована на тваринах, яким буде пересаджено створені таким чином органи.

Керівник лабораторії, професор Двір, каже, що метод дозволяє друкувати кожен орган у будь-якому розмірі із клітин самого пацієнта, що знімає проблему із приживленням органу.

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні