Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДозвілляП'ять правил француженок, які допомагають їм елегантно та красиво старіти

П’ять правил француженок, які допомагають їм елегантно та красиво старіти

Этот материал также доступен на русском языке
Дивлячись на француженок, здається, що у них є спеціальна дисципліна в школі, яка називається "1000 способів завжди виглядати чудово".

Хто бував у Франції, той погодиться: француженки справді якісь інші. Недарма їх вважають зразком стилю, втіленням шику та витонченості. Вони навіть старіють красиво, стаючи з віком лише розкішнішими, як дороге вино.

Подивіться на Бріджіт Макрон, першу леді Франції, хіба скажеш, що вона розміняла сьомий десяток? І справа зовсім не в ексклюзивних б’юті-процедурах чи таємних рецептах молодості та краси.

Секрет простий: француженка – це, насамперед, зовсім інше ставлення до життя, до самої себе та вміння насолоджуватися кожним віковим етапом.

Вони вміють “смачно” жити

Ось у кого потрібно повчитися насолоджуватися кожною дрібницею та кожним моментом, незалежно від віку, статусу та матеріального становища. І зовсім неважливо, чи це буде світський прийом або прогулянка у сквері, елегантний парфум або чашка ароматної кави. Француженки люблять і вміють балувати себе. І ні за що не відчуватимуть докору сумління, якщо віддадуть перевагу сходу на виставку або зустрінуться з подругами в кафе, замість генерального прибирання в будинку. Це їхній стиль життя.

Вони пам’ятають, що жіночі плечі – тендітні

Загнаний кінь – це не про француженок. Вони не прагнуть домінувати в сім’ї, для цього є чоловіки. Навіщо все звалювати на свої тендітні плечі, коли можна з таким самим успіхом розподілити всі обов’язки між членами сім’ї.

Француженки нізащо не жертвуватимуть кар’єрою заради сім’ї, так само як і віддавати себе тільки роботі. Жодної самопожертви, тільки здоровий егоїзм і трепетне ставлення до особистого простору.

Вони знають, що ідеальних людей не існує

Кожна француженка впевнена у своїй чарівності. Їм немає до загальноприйнятих стандартів краси. У них свої стандарти: жіноча привабливість – усередині. Легкість, чарівність, безпосередність, щирість – ось, що справді робить жінку неповторною, на їхню думку. Будь-які недоліки зовнішності вони віртуозно перетворюють на переваги, лише приймаючи їх як частину себе. У цьому їхній особливий шарм.

Вони впевнені, що у будь-якому віці можна все

Француженки однаково щасливі у будь-якому віці. У 70 з такою ж легкістю одягнуть вузьку спідницю та червону помаду, не відмовляться від інтимної близькості та походу на вечірку.

Вони не вміють говорити “ні” тому, що може принести задоволення. При цьому зовсім не соромляться віку, залишаючись собою.

Вони не бояться старіти

Та й навіщо? Старіння – природний процес, не варто перетворювати своє життя на нескінченний марафон боротьби зі зморшками. Вони не шанують пластичних хірургів і не бігають до косметологів на уколи краси. Ви не побачите справжню француженку з накачаними губами, нарощеними віями та яскраво промальованими темними бровами. Природність для них набагато важливіша, лише так можна зберегти молодість.

Безумовно, легке ставлення до життя зовсім не виключає догляду за собою. І тут теж є чому повчитися. Це їм ми зобов’язані секрету сяючої та пружної шкіри – холодний душ після гарячої ванни.

Красива шкіра та “молода” для них зовсім не синоніми. Красива – це означає доглянута. Саме тому француженки так фанатично захищають її від сонця, а зволожуюча косметика для них набагато важливіша за декоративну. Туш для вій, трохи рум’ян та нейтральна помада – це все, що можна знайти у їхній косметичці.

Але є ще одна чудова звичка, яку нам варто в них запозичити: насолоджуватися їжею і так само легко від неї відмовлятися. Маленькі порції, ось у чому горезвісний французький парадокс, коли, не відмовляючи собі в круасанах, келиху червоного вина під час їжі та калорійному фуа-гра, французи залишаються однією з найстрункіших націй у світі.

Їм і на думку не спаде сісти на дієту, вони їдять все, що захочуть, головне – потроху. Міра у всьому це не тільки про макіяж та одяг. Це французький спосіб життя у всьому.

І звичайно ж – рух. Ось уже, насправді, найактивніша нація. Літні люди у Франції по-справжньому займаються спортом, а не лише ходять зі скандинавськими ціпками. Плавання, піші походи, лижі і стрункі дами на велосипедах на вулицях всюди.

Але хіба це доступно лише француженкам?

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні