Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яОстеопороз можна коригувати правильним харчуванням: що корисно, а що шкідливо

Остеопороз можна коригувати правильним харчуванням: що корисно, а що шкідливо

Этот материал также доступен на русском языке
Остеопороз називається захворювання, при якому підвищується крихкість кісток. Навіть за незначного впливу людина може отримати перелом. На початкових стадіях хвороба може перебігати без симптомів.

На розвиток патології може вказувати зміна постави, що зменшується зростання, деформація хребта, болючість кісток, судоми, головний біль, стрибки тиску.

При остеопорозі потрібна спеціальна дієта, яка є частиною лікування захворювання, разом з медикаментозною терапією. Дієта для лікування остеопорозу повинна містити достатньо кальцію та вітаміну D. Але щоб організм отримував ці речовини у потрібній кількості, шлунково-кишковий тракт має бути здоровим.

Живлення при остеопорозі повинно включати молоко та кисломолочні продукти середньої та низької жирності, рибу, морську капусту, нежирну яловичину, курку, помідори, капусту, гриби, яйця, бобові, злаки, макарони, рафіновані рослинні олії, .

Також потрібно враховувати, що кількість свіжих фруктів і овочів повинна бути помірною, оскільки харчові волокна, що містяться в них, порушують засвоєння кальцію.

Виключити з раціону потрібношпинат, ревінь, кофеїн, шоколад, какао, газовані напої, жирне м’ясо, цукор, майонез, маргарин, випічку, ковбасні вироби, соління та зменшити кількість солі.

Харчуватися потрібно дрібно і невеликими порціями 4-5 разів на день. Між їдою не повинно проходити більше 3-4 годин. Продукти потрібно готувати на пару, варити та запікати, але ні в якому разі не смажити. М’ясні продукти та рибу краще поєднувати з овочами, а не з крупами. Дієти треба дотримуватись довго, і в поєднанні з нею займатися легкими видами спорту, наприклад, ходьбою.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні