Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДозвілляЧому у оперних співаків зайва вага і скільки калорій ми спалюємо в...

Чому у оперних співаків зайва вага і скільки калорій ми спалюємо в неробстві?

Этот материал также доступен на русском языке
Навколишній світ і люди в ньому – безмежна таємниця. І щодня можна дізнаватись про нього стільки всього нового!

Чи знаєте ви, що температура поверхні Сонця досягає 6000 ° C і це, ймовірно, його найхолодніше місце. Температура сонячної корони досягає 1,5 млн. °С, а її ядра – понад 13,5 млн. °С.

Виявляється, у стані абсолютного спокою людина витрачає в середньому 60-70 ккал на годину. Але навіть легка пробіжка допоможе вам спалити щонайменше 500 ккал за годину.

Заборони у правилах дорожнього руху деяких країн:

  • У Німеччині категорично заборонено мити автомобілі в неділю та у святкові дні.
  • На Кіпрі заборонено не лише пити воду за кермом, а й є — навіть поїдання чіпсів чи салату на ходу тягне за собою штраф у розмірі 85 євро.
  • У Македонії заборонено не тільки сідати за кермо у нетверезому вигляді, а й сидіти поряд із водієм у нетверезому вигляді.
  • Але з 1990 року найсуворіша заборона діяла в Саудівській Аравії. Це було єдине місце у світі, де жінкам було заборонено керувати транспортними засобами. Закон було скасовано лише у червні 2018 року.

У червні 2011 року в південно-західній провінції Наріньо, Колумбія, 300 жінок із віддаленого містечка Барбакоас (населення 35 000 осіб) відмовилися займатися сексом зі своїми партнерами, якщо не буде відремонтовано дорогу до столиці провінції Пасто. Пологового будинку в місті немає, а в сезон дощів дорога до пологового будинку через зсуви займала 7 годин, а в негоду закінчувалася смертю. «Більше жодного сексу! Нам потрібна дорога! Через 112 днів після початку бойкоту міська влада розпочала асфальтування 57-кілометрової траси, після чого час у дорозі до адміністративного центру скоротився до 1 години.

Професійний спів змушує легені виділяти лептин – білок, що виробляється жировими клітинами і бере участь у регуляції апетиту. Цим частково пояснюється зайва вага оперних співаків.

Однією з найбільш видовищних явищ у Всесвіті, відбитих телескопом Хаббл, є зіткнення галактик. Хоча кожна галактика містить сотні мільярдів зірок, самі вони практично ніколи не стикаються, оскільки середня відстань між ними в кожній галактиці становить понад 50 трлн.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні