Найпростіше засушити петрушку пучками. Промийте гілочки зелені, обсушіть їх і з’єднайте в пучки, скріпивши гумкою або ниткою. Потім готові зв’язки підвісьте на мотузку в сухому приміщенні, що провітрюється або на відкритому повітрі, але щоб на них не потрапляло пряме сонячне світло. Таке сушіння займає в середньому близько тижня, залежно від температури та вологості повітря.
Повністю висохлу зелень звільняють від стебел і подрібнюють – для цього досить просто розтерти її. За бажання можна ще трохи підсушити на повітрі.
Суху петрушку зберігають у скляних ємностях із щільною кришкою або у паперових пакетах, прокладених фольгою, у темному місці.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, кому не можна їсти петрушку.
Українські жінки, які досягли пенсійного віку, можуть розраховувати не тільки на виплати від держави, а…
У найближчі роки Україна може зіткнутися з масштабною водною кризою, попереджають у Державному агентстві відновлення…
Крім пенсії, деякі пенсіонери мають право на компенсаційну доплату. Кому та скільки доплатять у липні…
Поки жителі Європи шукають тіні та порятунку від спеки, експерти попереджають: це не просто літо,…
4 липня спека стоятиме по всій Україні і лише в одній області пройде сильний дощ.
Доведено, що порушення у магнітному полі Землі є причиною коливань потоку іонів у крові приматів,…