Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩо допоможе при облисінні?

Що допоможе при облисінні?

Этот материал также доступен на русском языке
Ця проблема стосується багатьох людей - як літніх, так і молодих.

Алопеція – так по-науковому називається облисіння. Ця проблема стосується багатьох людей – як літніх, так і молодих. У нормі людина втрачає до 100 волосся на день, якщо більше – це вважається патологією та може призвести до облисіння.

Виникає алопеція через те, що з різних причин ушкоджуються волосяні фолікули. Облисіння можуть спричинити стреси, захворювання щитовидки, тривалий прийом антибіотиків та антидепресантів, хіміотерапія, інфекційні захворювання, дієти, надмірне вживання пива.

У більшості випадків після зникнення причини алопеції волосся, що випало, повністю відновлюється приблизно через 3-9 місяців. Однак якщо алопеція спричинена спадковими причинами, порушенням імунітету або іншими подібними патологіями, то вилікувати її, на жаль, практично неможливо.

Для відновлення волосся можна рекомендувати такі рецепти народної медицини.

З ромашкою та кропивою. Сухі суцвіття ромашки та листя кропиви, залиті окропом, настояти 20 хвилин на водяній бані, потім змішати із замоченим житнім хлібом. Отриману масу втерти в шкіру голови і розподілити по всій довжині волосся. Змити за дві години.

З шишками хмелю. 100 г шишок залити 1 літром окропу і витримати на водяній бані 20 хвилин. Потім процідити та обполоснути теплим відваром чисте волосся.

З мати-і-мачухою. 1 столову ложку сушених квіток і листя залити гарячою (не киплячою!) водою в скляному або керамічному чайнику. Накрити кришкою та настоювати 2 години. Потім процідити та обполіскувати теплим настоєм чисте волосся.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні