Із вживанням овочів та фруктів головне – не переборщити, застерігають дієтологи.
Вони наполегливо нагадують про те, що повна відмова від тваринної їжі організму не на користь. Так само, як і надмірне поїдання зелені та деяких інших літніх продуктів.
Наприклад, крім зелених добавок до столу, не рекомендується зловживати кавуном, малиною, цитрусовими, смородиною, кислими яблуками, часником.
- Кавун, хоч сам по собі і корисний тим, що нормалізує стілець, у великих кількостях викликає печію та відрижку.
- Малина, з’їдена натщесерце, здатна спровокувати почастішання стільця.
- Цитрусові, смородина, кислі яблука є «підбурювачами» виразки та гастриту,
- часник – небажаний гість при грижі стравоходу.
Але навіть і в розумних межах не рекомендується заповнювати весь раціон харчування овочами та фруктами, оскільки в рослинній їжі немає важливого для організму компонента –білка, в той час як саме він є основним будівельним матеріалом для клітин, що допомагає їм активно оновлюватись.
Тож у будь-якому випадку слід обов’язково включати в меню і м’ясо, і рибу.