Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяІз чого можна приготувати чай довгожителів?

Із чого можна приготувати чай довгожителів?

Этот материал также доступен на русском языке
За старих часів вважали, що той, хто п'є зварювання листя смородини, повільніше старіє, довше живе і краще виглядає. І це твердження має під собою наукову основу.

Відвар листя смородини благотворно впливає обмінні процеси організму, балансує їх. Це сприяє лікуванню чи ослабленню хвороб, спричинених порушеннями обміну речовин.

1. Насамперед, листя смородини допомагає при подагрі. Їхній відвар сприяє виведенню з організму солей сечової кислоти – уратів, підвищена концентрація яких і провокує це захворювання.

2. Крім утворення подагричних відкладень, урати кристалізуються у вигляді каменів у нирках та сечовому міхурі, нарівні з оксалатами (солями та ефірами щавлевої кислоти). Вживання відвару листя чорної смородини сприяє виведенню уратів і оксалатів. Таким чином, чистяться нирки.

3. Завдяки нормалізації обмінних процесів, відвар листя смородини допомагає при серцево-судинних захворюваннях, діатезах, гастритах, пієлонефриті, дерматитах, бронхітах, ангіні, грипі.

Не менш корисні, звісно, ​​і ягоди смородини . Вони багаті на вітаміни і мікроелементи. Особливо багато в ягодах вітаміну С, який допомагає у разі простудних захворювань, осиплості голосу.

ПРОТИПОКАЗАННЯ

Тривале вживання ні плодів, ні листя смородини не рекомендується. Особливо обережно треба бути у випадках підвищеної кислотності шлункового соку та при підвищеній згортання крові.

Краще відмовитися від вживання смородини при виразках після перенесених інсультів та інфарктів, при ризику розвитку тромбозу.

Заготовляти листя смородини слід відразу після збирання ягід.

Нове на сайті