Щоб отримати необхідну дозу лікопіну, потрібно з’їдати 2-3 помідори на день. При цьому червоні помідори корисніші, ніж жовті. Велика кількість лікопіну також міститься в томатній пасті та натуральному томатному соку.
У помідорах містяться органічні кислоти і клітковина, які позитивно впливають на роботу шлунково-кишкового тракту – вони посилюють вироблення ферментів, виганяють жовч і регулюють рівень холестерину.
А велика кількість калію, що міститься у помідорах, нормалізує роботу серця.
Багаті томати також вітамін С, що зміцнює імунітет. Всі ці речовини не синтезуються в організмі самостійно, тому їх можна отримати лише з їжі.
Незважаючи на очевидну користь помідорів, їсти їх можна не всім. Наприклад, при таких захворюваннях, як подагра, виразка, гастрит, хвороби нирок, підвищена кислотність, томати краще виключити з раціону.
Крім того, щавлева кислота, яка міститься в помідорах, може спричинити загострення хвороб сечостатевої системи.
Також з обережністю помідори потрібно вживати і алергікам, тому що поряд з цитрусовими та шоколадом вони є сильними алергенами.
Нагадаємо, ми розповідали про найкорисніші продукти, що покращують роботу мозку.
Стало відомо, якими погодними умовами будуть у перший зимовий місяць. Чого чекати.
Міжнародна організація надасть грошову допомогу деяким пенсіонерам. Виплати "приплюсують" до пенсій.
Стартувала реєстрація на отримання нових виплат для українців.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…