П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДачаКиянка розкрила секрети вирощування екзотичних білих огірків

Киянка розкрила секрети вирощування екзотичних білих огірків

Этот материал также доступен на русском языке
Тамара Іванівна Проскурня з Києва щороку висаджує на своїх грядках безліч різноманітних овочів. Від кількості сортів томатів просто захоплює подих, вони різні і за формою, і за смаком, і за забарвленням.

Солодкий перець – це взагалі окрема історія, на городі Тамари він просто б’є всі рекорди, господині вдається вирощувати перці, які навіть не поміщаються у літрову банку, справжні велетні. Дивовижно серед зелених кущів виглядають фіолетові стручки гороху, які господиня заморожує, щоб узимку готувати смачні гарніри.

Вражає і колекція гострих перців, зібрана по всьому світі.

Однак цього року справжньою дивиною стали білі огірки – Паризький білий корнішон. Так, Тамара Іванівна любить експериментувати і щороку на її ділянці з’являється щось новеньке. Звичайно, є сорти, які не виправдовують очікувань, з ними киянка просто прощається, але білі корнішони порадували щедрим урожаєм та ніжним смаком.

Вирощувала господиня їх через розсаду. Насіння висівала в 20 числах квітня, воно настільки дрібне, що іноді важко помітити, але сходи були дружними.

На грядки розсаду пересадила після 15 травня і два тижні поспіль накривала агроволокном, щоб нічні заморозки не пошкодили молоді рослини, та й під таким накриттям огірки швидше йдуть у зростання.

Звичайно, не варто забувати про підживлення. У кожну ямку під час посадки Тамара Проскурня додавала перегній та калімагнезію.

Що стосується поливу, то в спеку грядки з огірками киянка поливає 1 раз на тиждень, але рясно. У Паризького корнішону вегетаційний період становить 54 дні, огірки смачні, хрусткі, соковиті, з тоненькою шкіркою. Сорт запилюється бджолами.

З сортів, що сподобалися, Тамара Іванівна завжди збирає насіння. Для цього треба залишити найсмачніші та найкрасивіші огірки, щоб вони трохи постаріли – дозріли. Потім зриває і залишає їх, поки вони не почнуть трохи бродити.

Розрізає огірок навпіл, вибирає ложкою насіння, промиває і просушує. Більше жодних секретів немає. Окрім Паризького корнішону на грядках ростуть гібридні зелені сорти Маша, Еколь, Кібрія, які щорічно радують господиню щедрим урожаєм та гарним смаком.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні