Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаЯк розібратися у тарифах, скільки платити за електроенергію?

Як розібратися у тарифах, скільки платити за електроенергію?

Этот материал также доступен на русском языке
З жовтня минулого року рішенням уряду було прийнято ухвалу про зниження тарифу для споживачів, які не мають великої кількості побутових приладів і витрачають мало електроенергії.

«У ваших публікаціях багато разів зустрічав інформацію про те, що вартість електроенергії при споживанні менше ніж 250 кіловат-годин становить 1,44 гривні за кіловат-годину. Я витрачаю не більше 70 кіловат-годин на місяць. Проте весь 2021 рік мені надсилали рахунки за тарифом 1,68 гривні за кіловат-годину. Цього року квитанція прийшла один раз і також із тарифом 1,68 гривні. Пробував дзвонити до постачальника електроенергії – мовчать. Прошу пояснити: чи я чогось не розумію, чи постачальник надходить недобросовісно? У мене з електроприладів – лише холодильник.

Дувальчук М.Я., м. Одеса»

З жовтня минулого року, за рішенням уряду, було прийнято постанову про зниження тарифу для споживачів, які не мають великої кількості побутових приладів і витрачають мало електроенергії.

Таким чином, з 1 жовтня 2021 року, залежно від обсягу споживання, було встановлено такі тарифи:

• для споживачів, які витрачають до 250 кіловат-годин на місяць – 1,44 гривні за кіловат-годину (з ПДВ);

• для споживачів, які витрачають понад 250 кіловат-годин на місяць – 1,68 гривні за кіловат-годину (з ПДВ).

Такі ціни спочатку були зафіксовані до 30 квітня 2022 року, потім їхня дія продовжилася ще на півроку – до кінця жовтня цього року.

Знижку 24 копійки за кіловат-годину, як запевнили фахівці Міненергетики, отримала більшість споживачів. За їх розрахунками, місячне споживання електроенергії у 80% населення вписується в ліміт – до 250 кіловат-годин на місяць.

Виходячи зі сказаного, випливає, що якщо ви на місяць витрачаєте не більше 70 кіловат-годин, то з жовтня 2021 року до теперішнього часу повинні платити за тарифом 1,44 гривні за кіловат-годину.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні