До її складу входить багато корисних мікроелементів, вітамінів та антиоксидантів.
Ожина
- підвищує імунітет,
- нормалізує роботу нервової системи, кишечника,
- знімає запалення,
- температуру.
В ожині міститься велика кількість вітаміну С, що допомагає при утворенні колагену і зміцнює стінки судин.
Крім того, вона містить велику кількість клітковини, яка необхідна для нормальної роботи шлунка та кровоносної системи. Рослинні волокна, на які багата клітковина, є основним джерелом їжі для корисних бактерій, що населяють наш кишечник.
У ожині також міститься багато вітаміну К, який бере участь у формуванні кісток і хрящів, а також нормалізує згортання крові. Підвищений вміст марганцю допомагає функціонуванню імунної системи, засвоєнню амінокислот та вуглеводів.
Екстракт ожини пригнічує зростання хвороботворних бактерій у порожнині рота. Згідно з дослідженнями, регулярні полоскання ожиновим екстрактом допомагають запобігти карієсу.
Однак ожину потрібно обережно вживати тим, хто страждає на гастрит і виразку шлунка, оскільки ожина містить також і багато кислот.